avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț la notar într-o singură zi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț la notar într-o singură zi

Bună ziua, aș vrea să știu dacă și în ce condiții se poate divorța la notar într-o singură zi fără nicio amânare de n ori, în condițiile în care amândoi soții sunt de acord cu divorțul instant. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: trasor , utilizator 10:37, 15 Ianuarie 2017
Nu , o data depuneti actele personal sau prin imputernicit si dupa 30 de zile, va prezentati personal pt a semna actele de divort, daca nu v-ati razgandit intre timp.
Tocmai asta spuneam că nu există nicio posibilitate de răzgândit iar amânarea este fără temei. Acea amânare are scopul de a salva căsnicia dar dacă ambii soți declară categoric că nu mai exista această soluție, ce rost mai au cele 30 de zile ? În același timp unul dintre soți vine special în țară pentru divorț pentru doar câteva zile, așadar cele 30 de zile nu intră în calcul, prin urmare ce se poate face ?
Nu ati citit cu atentie mesajul meu. NU exista alta posibilitate ca asta e legea, se depun actele si se asteapta 30 de zile cand sotii se vor infatisa impreuna.
V-am mai scris ca actele se pot depune prin imputernicit, asa ca sotul din strainatate poate imputernici pe sot sa depuna actele si astfel , se poate prezenta doar la termenul fixat.
Imputernicirea se poate face la ambasada sau consulat.

Daca nu va place nici varianta asta, divortati in instanta, sotul din tara depune cererea, iar celalalt fiind in strainatate, poate fi reprezentat de avocat.
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator
Nu este posibila varianta dorita de dvs.
Am citit cu atenție și primul și al doilea răspuns dar m-am gândit că mi-ați prezentat doar varianta în care legiuitorul mai dă o şansă căsniciei acordând o amânare de 30 zile. Mulțumesc pentru răspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț la distanta. buna! eu și soțul meu am hotărât de ... Andreea.ivascu Andreea.ivascu Divorț la distanta. Buna! Eu și soțul meu am hotărât de comun acord să divortam însă el locuiește în străinătate. Avem un copil împreună, in ... (vezi toată discuția)
Divortul de la distanta ... e posibil? elena_simonik elena_simonik [quot][/quot][i]Buna ..as avea cateva intrebari, locuiesc in spania acu 5 ani de zile m-am casatorit in craiova .si am venit amnd2 in spania dupa un an de ... (vezi toată discuția)
Divort cand nici unul dintre soti nu se afla in tara Kati Ecaterina Kati Ecaterina Ne-am casatorit in Romania, am plecat din tara iar acum eu vreau sa divortez. Nu ma pot intoarce in tara pt a ma ocupa personal de divort, ii voi face mamei o ... (vezi toată discuția)