avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate Florin95

Activitate Florin95

Buna ziua, as dorii sa stiu si eu daca este obligatoriu sa ramai peste program. Am contract de munca nedeterminat in care este specificat programul ca fiind de la 8 la 17:00 cu pauza de masa la 12-13... Postul meu este de manipulant marfurii etichetator si in fiecare zi seful ne pune sa ramanem peste program si sa semnam pe condica ora plecare 17:00... si nu este vorba de 1 ora , au fost zile de 3-4 ore si ei se scuza ca se compenseaza orele suplimentare cu zilele in care scapam mai devreme pe la 3:30-4:00, mai exact scapam de 2 ori pe luna mai devreme si stam in fiecare zi cu cate 1-4 ore in plus... Mentionez ca nici nu sunt platite orele suplimentare. Daca plec imediat cum sa facut ora 17:00 si ii zic la sef ca vreau sa semnez condica si sa plec ca am terminat programul , imi poate face ceva? gen desfacerea contractului deoarece este pe perioada nedeterminata ?
Buna ziua , am lipsit o zi de la munca fara posibilitatea sa anunt din timp avand si un contract pe perioada nedeterminata , care sunt consecintele?
Salut,
Am mers acum 1 luna cu o masina cu probleme la frane fara a stii de acest lucru, si am lovit 1 masina , pagubele materiale s-au ridicat la 40 mil , care au fost achitate pe loc . Problema este ca am avut alcolemie in sange de 0,6 si mi-a fost retinut pe loc permisul de conducere , in dovada scrie fara drept de circulatie cu D.P (cred ca inseamna dosar penal) si acum astept sa vad ce sanctiuni primesc... Din experienta voastra , la ce ar trebui sa ma astept? In cel mai rau caz primesc 1 an cu suspendare si permis anulat, cu drept de redobandire permis dupa 2 ani(cel putin asa am auzit..) ??