Buna ziua, as dorii sa stiu si eu daca este obligatoriu sa ramai peste program. Am contract de munca nedeterminat in care este specificat programul ca fiind de la 8 la 17:00 cu pauza de masa la 12-13... Postul meu este de manipulant marfurii etichetator si in fiecare zi seful ne pune sa ramanem peste program si sa semnam pe condica ora plecare 17:00... si nu este vorba de 1 ora , au fost zile de 3-4 ore si ei se scuza ca se compenseaza orele suplimentare cu zilele in care scapam mai devreme pe la 3:30-4:00, mai exact scapam de 2 ori pe luna mai devreme si stam in fiecare zi cu cate 1-4 ore in plus... Mentionez ca nici nu sunt platite orele suplimentare. Daca plec imediat cum sa facut ora 17:00 si ii zic la sef ca vreau sa semnez condica si sa plec ca am terminat programul , imi poate face ceva? gen desfacerea contractului deoarece este pe perioada nedeterminata ?
Salut,
Am mers acum 1 luna cu o masina cu probleme la frane fara a stii de acest lucru, si am lovit 1 masina , pagubele materiale s-au ridicat la 40 mil , care au fost achitate pe loc . Problema este ca am avut alcolemie in sange de 0,6 si mi-a fost retinut pe loc permisul de conducere , in dovada scrie fara drept de circulatie cu D.P (cred ca inseamna dosar penal) si acum astept sa vad ce sanctiuni primesc... Din experienta voastra , la ce ar trebui sa ma astept? In cel mai rau caz primesc 1 an cu suspendare si permis anulat, cu drept de redobandire permis dupa 2 ani(cel putin asa am auzit..) ??