1) cazul ideal - in practica, daca va intelegeti bine cu seful si va acopera si daca aveti si o meserie care presupune deplasari curente la clienti (consultant vanzari, de ex), pentru a nu da de banuit celorlati colegi, nu se intampla nimic (se considera zi de munca);
2) daca nu sunteti in cazul fericit de mai sus - cel mai posibil a fost anuntat HR-ul de absenta dvs, vi se va da avertisment si vi se va taia o zi de munca. In cazul in care insa in regulamentul intern al companiei sau in alte proceduri interne exista mentionat faptul ca inclusiv 1 singura absenta nemotivata = abatere grava, angajatorul are dreptul sa va si concedieze disciplinar (dupa respectarea procedurii legale - cercetare prealabila, etc). Deci, recomandarea mea este sa verificati intai procedurile interne ale companiei, ca sa stitit exact ce va asteapta, sa va interesati ce s-a intamplat in absenta dvs, sa dati un email sefului dvs din care sa rezulte ca regretati ce s-a intamplat, precum si motivul pentru care nu ati putut anunta din timp (pentru a avea o dovada, chiar daca tardiva, denota totusi buna-credinta in regretul faptei) si ca va oferiti sa recuperati ziua pierduta prin ore suplimentare (cat ati putea ramane, 1-3h) pana la efectuarea celor 8 h pierdute.
Absente nemotivate
xperyens
Buna ziua,
As dori sa stiu daca se considera o absenta nemotivata de la lucru lipsa mea, desi a fost anuntata in prealabil prin sms pe telefonul personal al ... (vezi toată discuția)