avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absente nemotivate

Buna ziua,

As dori sa stiu daca se considera o absenta nemotivata de la lucru lipsa mea, desi a fost anuntata in prealabil prin sms pe telefonul personal al sefului direct. As dori sa stiu si daca poate face obiectul desfacerii contractului de munca.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:55, 2 Noiembrie 2014
Chiar daca ati anuntat, angajatorul este indreptatit sa va ponteze absent nemotivat .

Numarul de absente nemotivate care pot duce la declansarea procedurii cercetarii disciplinare a salariatului in cauza trebuie sa fie prevazut in regulamentul intern al angajatorului.
1. Faptul ca l-ati anuntat pe sef nu este suficient, este necesara si aprobarea acestuia.

2. Depinde ce scrie in Regulamentul intern al angajatorului (adica sa fie prevazut la ce numar de absente nemotivate se poate concedia salariatul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea cim-ului in baza absentelor nemotivate delia25 delia25 Buna ziua! La cate absente nemotivate se poate desface contractul de munca si care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim Gabriela Somesan Gabriela Somesan Buna dimineata Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie : Un angajat al societatii lipseste nemotivat o perioada mare ( mai mult de o ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)