avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Activitate popaiu

Activitate popaiu

Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua.
Exista urmatoarea situatie:
- mama copilului este in CCC 2 ani in baza art. 2 alin 5 lit. m din oug 111/2010 (absolventa studii superioare) nu a fost salariata. Tatal copilului poate beneficia si el de dreptul la CCC fiind salariat de cel putin 1 an inainte de nasterea copilului.
Intrebarea 1:
tatal poate cere intrarea in CCC in ultimile 3 luni inainte de implinirea a 2 ani de catre copil?
Intrebarea 2:
poate tatal copilului in cele 3 luni de ccc (dar nu mai tarziu de 60 de zile inainte de implinirea a doi ani de catre copil) sa revina la serviciu (sa zicem incepand cu a 3-a zi de cand a cerut CCC ) si sa solicite el stimulent de insertie.
Cei de la primarie i-au spus tatalui ca doar mama copilului poate cere stimulent de insertie (fiind prima care a solicitat CCC), insa aceasta nefiind salariata, nu are acest drept.
Ilie1111 a scris:

..... Mergeți înainte pentru dobanda legală și cheltuielile de judecată.

In cazul in care banca aplica automat decizia luata de Banca atunci eu nu voi mai primi banii ( comisionul de risc) ce mi se cuvin ci doar o scadere a soldului, adica nu voi vedea nici un ban in mana .. cel mult dobanda aferenta in cazul in care decizia instantei va ramane neschimbata si va deveni definitiva.

danpopescu2011 a scris:

Aceasta situatie trebuie sa o folositi in apel,ea este in interesul dvs.banca recunoaste implicit ca, acel comision a fost perceput abuziv.

Nu cred ca la apel instanta va decide altceva decat ceea ce a hotarat instanta de fond insa pana la judecarea apelului decizia bancii se va aplica in mod automat pana pe 30 septembrie 2015 conform comunicatului de presa al Volksbank/Banca Transilvania.
Buna ziua.
In luna august Volksbank (Banca Transilvania) a decis cu de la sine putere sa restituie comisioanele declarate abuzive (risc, administrare etc.) in mod automat tuturor clientilor eligibili scazandu-le din sold sumele rezultate din adunarea acelor comisioane.
Problema mea e ca eu am actionat banca in instanta anul trecut si am castigat in prima faza restituirea comisionului de risc la care se adauga dobanda legala aferenta calculata pana la plata efectiva a sumei rezultate si a cheltuielilor de judecata.
Banca a depus apel la aceasta hotarare in luna august 2015 urmand ca judecatoria sa stabileasca un termen pentru judecarea apelului.
In cazul meu poate banca sa aplice automat si fara acordul meu diminuarea soldului prin scaderea comisionului de risc astfel facand inutila actiunea de judecata si hotararea data de tribunal (ce-i drept inca nedefinitiva)?

Buna seara!
In mai 2014 o ruda apropiata a decis sa iasa la pensie de drept indeplinind toate conditiile pentru pensionare la varsta de 55 de ani ( 16 ani muncitor in diverse intreprinderi si 18 ani cadru ANP). In iulie 2014 a primit decizia de pensionare in care erau trecute toate perioadele de cotizare exceptand o perioada de aprox 1 an in care a muncit ca miner (actele doveditoare fiind depuse la dosar). Dupa inaintarea contestatiei in care a cerut recalcularea pensiei titand cont si de perioada omisa, in septembrie 2014 a sosit si raspunsul la contestatia in cauza din care reiese o pensia scazuta cu aproximativ 200 RON.
Prin urmare ori decizia de pensionare a fost calculata gresit ori raspunsul la contestatie este o eroare.
Va rog sa-mi spuneti care este calea legala cea mai sigura de urmat pentru solutionarea acestei probleme.
Va multumesc.