avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie micsorata dupa contestatia deciziei de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie micsorata dupa contestatia deciziei de pensionare

Buna seara!
In mai 2014 o ruda apropiata a decis sa iasa la pensie de drept indeplinind toate conditiile pentru pensionare la varsta de 55 de ani ( 16 ani muncitor in diverse intreprinderi si 18 ani cadru ANP). In iulie 2014 a primit decizia de pensionare in care erau trecute toate perioadele de cotizare exceptand o perioada de aprox 1 an in care a muncit ca miner (actele doveditoare fiind depuse la dosar). Dupa inaintarea contestatiei in care a cerut recalcularea pensiei titand cont si de perioada omisa, in septembrie 2014 a sosit si raspunsul la contestatia in cauza din care reiese o pensia scazuta cu aproximativ 200 RON.
Prin urmare ori decizia de pensionare a fost calculata gresit ori raspunsul la contestatie este o eroare.
Va rog sa-mi spuneti care este calea legala cea mai sigura de urmat pentru solutionarea acestei probleme.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vasral , utilizator 13:31, 10 Septembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
calea legala este...Tribunalul la care este aondata Casa de pensii. Deci, actiune la Tribunal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri gr 1 lipsa, in calculul cuantumului pensiei. toma st toma st Buna ziua, Sint in urmatoarea situatie: In urma demersurilor mele, catre Casa Teritoriala de Pensii, la aproximativ un an dupa pensionare ( limita de virstra, ... (vezi toată discuția)
Contestatie recalculare pensie ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Tatal unui prieten a primit saptamana trecuta o decizie prin care i-a fost recalculata pensia. Domnul nu contesta procentul cu care i-a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata fara penalizare catalinatravel2 catalinatravel2 Buna ziua, 1)Am depus dosarul pentru pensie anticipata fara penalizare(4.06.2014),am crezut ca am:vechime:38 ani si 7 luni,dar am avut zile de concediu fara ... (vezi toată discuția)