avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restituire comision de risc Volksbank
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restituire comision de risc Volksbank

Buna ziua.
In luna august Volksbank (Banca Transilvania) a decis cu de la sine putere sa restituie comisioanele declarate abuzive (risc, administrare etc.) in mod automat tuturor clientilor eligibili scazandu-le din sold sumele rezultate din adunarea acelor comisioane.
Problema mea e ca eu am actionat banca in instanta anul trecut si am castigat in prima faza restituirea comisionului de risc la care se adauga dobanda legala aferenta calculata pana la plata efectiva a sumei rezultate si a cheltuielilor de judecata.
Banca a depus apel la aceasta hotarare in luna august 2015 urmand ca judecatoria sa stabileasca un termen pentru judecarea apelului.
In cazul meu poate banca sa aplice automat si fara acordul meu diminuarea soldului prin scaderea comisionului de risc astfel facand inutila actiunea de judecata si hotararea data de tribunal (ce-i drept inca nedefinitiva)?

Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2015
popaiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:50, 27 August 2015
Reprezintă o recunoaștere din partea lor. Nu face inutilă ci o justifică. Mergeți înainte pentru dobanda legală și cheltuielile de judecată.
Aceasta situatie trebuie sa o folositi in apel,ea este in interesul dvs.banca recunoaste implicit ca, acel comision a fost perceput abuziv.
Ilie1111 a scris:

..... Mergeți înainte pentru dobanda legală și cheltuielile de judecată.

In cazul in care banca aplica automat decizia luata de Banca atunci eu nu voi mai primi banii ( comisionul de risc) ce mi se cuvin ci doar o scadere a soldului, adica nu voi vedea nici un ban in mana .. cel mult dobanda aferenta in cazul in care decizia instantei va ramane neschimbata si va deveni definitiva.

danpopescu2011 a scris:

Aceasta situatie trebuie sa o folositi in apel,ea este in interesul dvs.banca recunoaste implicit ca, acel comision a fost perceput abuziv.

Nu cred ca la apel instanta va decide altceva decat ceea ce a hotarat instanta de fond insa pana la judecarea apelului decizia bancii se va aplica in mod automat pana pe 30 septembrie 2015 conform comunicatului de presa al Volksbank/Banca Transilvania.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2015
popaiu, utilizator
Și dacă nu aplicau, oricum nu primeați banii acum. Dacă veți avea o decizie în care vor fi obligați să vă restituie cash acele sume, vor trebui să facă asta. Vă vpr da banii și vor face modificările în legătură cu sldul. Acum sunteți într-o situație mai favorabilă, plătiți dobândă la o sumă mai mică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit volksbank titima titima In august 2008 am contractat la Volksbank un credit in valoare de 49000 CHF (adica 30000 euro la paritatea din data contractarii creditului). Pana in ian 2013 ... (vezi toată discuția)
Credit franci elvetieni. accept sau nu reconversia in lei? alexafarcas alexafarcas Buna. Am un credit in franci luat in 2007. atunci era in jur de 500 milioane vechi. Odata cu cresterea francului rata de 280 a crescut la 800. Acum prin ... (vezi toată discuția)
Clauze/comisioane abuzive credit Tbuha88 Tbuha88 Buna ziua, Se mai poate actiona banca in instanta pentru clauze/comisioane abuzive in situatia in care creditul a fost achitat? Va multumesc, (vezi toată discuția)