sunt in aceeasi situatie, dar...
de la 1 ianuarie prin programul de salarii, sosit de la minis.invatamantului, caci lucrez in invatamant, nu mi se mai opreste contributia la pensii, ci mi se acorda mie, deci optiunea este introdusa in program, iar colegele au introdus la mine optiunea de pensionar militar, intrucât..
prin ordonanta 103 / 2017 s-a dispus ca oamenii nu mai pot beneficia de 2 pensii, cu exceptia celor private.
deci Casa de pensii civila trebuie sa-ti dea banii inapoi, iar patronul sau directorul institutiei nu mai are voie sa-ti vireze contributia la CNP
.stiu cazuri, de fosti colegi, care lucreaza la patroni, si nu-si pot recupera banii de la 1 ianuarie, cu toate ca patronii au virat sumele la CNP.
acestia trebuie sa faca cereri pe la ANAF
cred că-i clar. mie mi-a crescut leafa de la 1 ian.18 cu suma ce se dadea la CNP
daca, pentru munca la civili, faci cerere la CNP MAPN, ăia te trimit la CNP
Bună ziua.
Sunt pensionar militar și în prezent lucrez la alte firme private cu contract de muncă pe termen nedeterminat (2 ore pe zi).
La toate plătesc CAS și CASA.
ESTE CORECT?
AR TREBUI SĂ PLĂTESC ACESTE TAXE DE MAI MULTE ORI?
Bună seara.
Locuiesc într-o localitate limitrofa Bucureștiului.
Locuință mea are ieșire pe un drum de servitute (drum privat) , cotă parte a tuturor vecinilor.
Drumul de servitute are ieșiri la două drumuri administrate de primărie.
Întrebarea mea:
La unul din capetele drumului de servitute (drum privat) putem pune o barieră cu acordul tuturor locatarilor care au cota parte din drum?
Mulțumesc anticipat.
Am și eu o întrebare legata de responsabilul cu protecția datelor personale.
O firmă care are ca obiect de activitate "consultanță inginerie tehnică", cu mai puțin de 25 de angajați, trebuie sa numească responsabil cu protecția datelor personale??
“Standardele nationale de protectie a informatiilor clasificate în România, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 585/2002 , se aplica în mod corespunzãtor si informatiilor secrete de serviciu în ceea ce priveste:
a) clasificarea, declasificarea si mãsurile minime de protectie;
b) regulile generale de evidenta, întocmire, pãstrare, procesare, multiplicare, manipulare, transport, transmitere si distrugere;
c) obligatiile si rãspunderile ce revin conducãtorilor autoritãtilor si institutiilor publice, agentilor economici si altor persoane juridice;
d) accesul cetãtenilor strãini, al cetãtenilor romani care au si cetãtenia altui stat, precum si al persoanelor apatride la informatii clasificate si în locurile în care se desfãsoarã activitãti, se expun obiecte sau se executa lucrãri din aceasta categorie;
e) exercitarea controlului asupra mãsurilor de protectie. “
Având în vedere faptul că o firma noatră, gestionează doar informații clasificate secrete de serviciu, și în cuprinsul prevederilor art. 86, alin (1), din HG 585/2002 sunt prezentate obligațiile conducătorului firmei referitoare la informații clasificate secrete de stat, precum și referitoare la informații clasificate , aș dori să știu dacă toate obligațiile prevăzute la art.86 sunt valabile în cazul în care firma gestionează doar informații secrete de serviciu.
Valentin ILIE
Sunt o persoana fizica, am un site si doresc sa vand unele produse folosite (de prin casa) prin intermediul acestuia.
Cum ar trebui sa procedez vizavi de obligatiile fiscale?
Castigurile sun supuse Codului fiscal?