avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate ela123

Activitate ela123

eu am locuit in italia 10 ani, si am avute multe de facut la consulat si am cunoscut trei consuli, oricum, vreau sa spun, ca dupa ce ne zbateam cu tigania de la poarta, odata intrata in incinta consulatului, sincer va spun, ma simteam ajutata...ba chiar, prima data cand am mers, era un consul, cred ca se numea dinu,credeti-ma , ca a facut tot posibilul sa ma ajute, lipsindu-mi un act, nu m-a trimis afara sau nu m-a chemat alta data...

am mai deschis un subiect in acest forum, as vrea sa stiu, daca la pasapoarte timisoara, accepta ca tatal meu , cu procura facuta la prefectura italiana cu apostila de la haga, sa depuna si sa elibereze pasaportul minorilor... adica fara procura consulara... intreb asta pentru ca acum patru ani, fusesem la timisoara pentru pasapoarte, si aveam acte consulare facute de sot, si acolo mi-au spus, ca puteam sa fac si imputernicire cu apostila de la haga... dar as vrea sa fiu sigura, daca cineva stie... va multumesc
Răspuns la discuția Probleme cu copilul unui vecin
si eu sunt de parere ca sotia dumneavoastra a gresit dar, in acelasi timp, sunt sigura ca acest gest nu a fost facut cu agresivitate, ci mai mult a fost o atentionare,,, pacat ca parintii celuilalt copil nu dau o educatie adecvata fiului si prefera sa se certe cu voi.... asa parinti asa copii, probabil ca asta este atmosfera in acea casa...mi-a placut si raspunsul care ma preceda, dumneavoastra trebuie sa va invatati copilul sa se apere, fara sa fie needucat, darrrr, cu astfel de copii trebuie sa aiba si el un comportament mai putin sensibil...imi amintesc ca, mama mea, de mica imi spunea, sa nu vb urat si sa nu dai niciodata prima, dar daca primasti, nu ramane datoare... mi-a ajutat de mica chestia asta... din pacate, educatia astazi nu este apreciata..multa bafta
va multumesc pentru raspuns, eu nu reusesc deloc sa vin in romania, dar, cum alte dati, tatal meu a facut totul prin procura consulara, eu vroiam sa stiu daca procura cu apostila de la haga e valabila, ca sa evit mersul la consulat...
buna ziua, as dori sa stiu , daca din italia, printr-o procura facuta in prefectura cu apostila de la haga, tatal meu reuseste sa depuna in romania actele necesare eliberarii pasaportului unui minor sub 14 ani si sa i-l retraga...
deci, pe peretele consulatului minuscul, sunt lipite afise peste afise...ok...eram terminata dupa un drum lung, cautari disperate, pana si maps-ul celularului cu greau m-a dus acolo...ok...nu am vazut afisul???? Mi-am cerut scuzeeeee de trei oriiiii, am explicat( chiar daca nu trebuia) si de ce am raspuns...nu m-am distrat la telefon, nu mi-am dat aere pe acolo...si, apoi, afisul ( minuscul) pe care mi l-a bagat consulul sub nas, ca da, era consulul, era scris in lb franceza... eu nu cunosc aceasta limba, sorry... Apoi, repettt, toata lumea a fazut cum am fost tratata, umilitor...va jur ca atata rusine nu am simtit in viata mea, sa vb unui diplomat si el, sa fixeze cu privirea un perete si sa nu iti raspunda...dar cum se poate ca o tara sa fie reprezentata cu atata nesimtire??????
mda, am sesizat inamplarea la mae... eu chiar cred inca in faptul ca totusi cineva va lua in considerare cazul...totusi suntem un stat , avem un guvern, apelam la cei care sunt pusi sa ne reprezinte in strainatate, diplomati care la randul lor sunt oameni... nu se poate sa fi intampinat cu atata raceala si lipsa de profesionalism, acolo unde, tu de fapt , ar trebui sa te simti in siguranta, acasa la tine...acolo unde, platesti pentru serviciile pe care le doresti... acolo unde ar trebui sa fi mandru ca esti roman... sa vedem daca mi se va raspunde...
buna ziua si bine v-am gasit --- am mers in consulatul roman in tunis ptr a rezolva niste acte, mi-a sunat telefonul ( era sotul meu, , care, ramas inca in afara consulatului, nu stia unde sa sune ca sa intre), am raspuns, am vb ffff incet si in cateva secunde i-am explicat ce si cum--- ok... ma chiama consulul cu microfonul, imi spune public numele si prenumele, si cu scuza ca nu am inchis telefonul in incinta consulatului, m-a dat afara...fara sa ma intrebe de ce sunt venita acolo si de unde...imi cer scuze, inchid telefonul in fata lui, imi cer din nou scuze , ii explic ca am nevoie urgent de serviciile consulatului, dar, el, consulul, pentru a treia oara, folosind microfonul, m-a umilit si m-a dat afara---vreau sa stiu daca avea dreptul sa ma dea afara in aceste conditii, sa imi spuna numele in fata tuturor si sa ma umileasca, dupa ce de trei ori, am cerut scuze--- va multumesc