Buna ziua. Detin un apartament situat intr-o comuna limitrofa orasului resedinta de judet , de aproximativ 2 ani. Nu am locuit si nici nu locuiesc in acel apartament , avand resedinta permanenta in oras. ; am facut cunoscut acest lucru , in scris, la Asociatia de Proprietari, la Administator , la societatea de Salubritate si la Primaria comunei. Odata cu plata impozitului pe cladiri si terenuri , Primaria Comunei mi-a impus o taxa pe salubritate , retroactiv , incepand cu luna Aprilie 2019. Motivul aceste impuneri a fost o Hotarare a Consiliului Local luata in Februarie 2020 , prin care obliga proprietarul la plata taxei de salubrizare chiar daca nu ai locuit la adresa respectiva . Intrebarea mea este daca continutul Hotararii Consiliului Local este legala si logica. Va multumesc.
Situatia persoanei care pune intrebarea "iesirea la pensie poate fi impusa sau nu ? " este urmatoarea : postul pe care il ocupa se numeste Operator registrator de urgenta si face parte din serviciul de ambulanta judetean ; are 60 de ani impliniti in 2015 , o vechime in munca ,in aceiasi unitate, de 35 de ani si un stagiu complet de cotizare.
Persoanei in cauza i s-a comunicat ca nefacand parte din cadrul medical ( asistent , doctor,etc) trebuie sa iasa la pensie cat mai curand posibil. Va rog sa aveti amabilitatea de a raspunde daca se impune sau nu , legal, pensionarea.
Multumesc.
Dupa inlocuirea contorului de energie electrica defect am primit o factura in care este specificata perioada de facturare si costul. Problema este urmatoarea: in aceasta perioada de facturare este inclusa si o perioada de cca. 55 de zile , perioada care a fost inregistrata si bineinteles platita in factura anterioara. Va rog sa-mi comunicati daca acest lucru este corect sau nu. In cazul cand acest lucru nu este corect, va rog sa-mi indicati ce posibilitate am pentru a remedia situatia.
Va multumesc.
Sunt titular PFA si am contract de colaborare pentru prestari servicii cu o Companie srl. Sunt pensionar cu grad ll de invaliditate. Legea 263/2010 art.114,alin.1, litera e ,
spune ca pot pierde pensia daca prestez aceasta activitate. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti daca exista o posibilitate de a continua sau nu.
Va multumesc.