Buna ziua. Scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat. In 2005 am achizitionat electrocasnice printr-un credit bancar. Nu era o suma mare. Ulterior am ramas fara serviciu, nu am mai putut plati ratele. Creanta a fost cedata catre o firma de recuperari. Am primit notificare, cam prin 2010. De buna credinta, totusi luasem acel credit, am platit cateva rate catre aceasta firma, pana când am primit o hartie in care imi spuneau ca mai am de platit inca o data suma, penalitati. Si atunci nu am mai platit, asta era in 2011. Acum am primit o instiintare ( somatie, incheiere ) de la un executor judecatoresc pentru acel contract. Ce mai pot face acum? Se mai aplica prescriptia daca a fost intrerupta prin acele plati?
Avem aceste certificate, le-am scos când a avut nevoie un vecin sa-i dam acordul pt demolarea unui imobil. Dar ce-i de la cimitir nici nu au vrut sa se uite la ele. Spun ca suntem obligati sa dezbatem succesiunea.
Buna ziua. Ma puteti ajuta? Tatal meu a decedat acum 12 ani. Nu am dezbatut succesiunea deoarece nu am considerat necesar, intre mine, sora mea si mama fiind o relatie deosebita. Problema e ca cei de la cimitir nu vor sa ne primeasca banii pt taxa pt locul de veci, ne obliga sa dezbatem succesiunea. Mentionez ca suntem 3 mostenitori si actul de concesionare e pe numele tatalui. Ce putem face?
Buna seara. Referitor la discutia avuta anterior, ce ma sfatuiti, sa merg la un avocat? Si pt pensia alimentara la cat timp dupa pronuntarea divortului trebuie sa merg?