Buna ziua. Scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat. In 2005 am achizitionat electrocasnice printr-un credit bancar. Nu era o suma mare. Ulterior am ramas fara serviciu, nu am mai putut plati ratele. Creanta a fost cedata catre o firma de recuperari. Am primit notificare, cam prin 2010. De buna credinta, totusi luasem acel credit, am platit cateva rate catre aceasta firma, pana când am primit o hartie in care imi spuneau ca mai am de platit inca o data suma, penalitati. Si atunci nu am mai platit, asta era in 2011. Acum am primit o instiintare ( somatie, incheiere ) de la un executor judecatoresc pentru acel contract. Ce mai pot face acum? Se mai aplica prescriptia daca a fost intrerupta prin acele plati?
Puteti contesta invocand prescriptia daca de la ultima plata pana au depus cerere la executor au trecut 3 ani. Termenul de contestatie e de 15 zile de cand ati primit somatia. Mergeti la executor si consultati dosarul.
Credit bancar
vulpoi
buna ziua! am facut un credit la o banca comerciala in 2008, am platit ratele timp de 2-3 ani, ultima plata fiin in luna 03-2011, apoi fiind in imposibilitatea ... (vezi toată discuția)