avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit bancar
Discuție deschisă în Executare silită

Credit bancar

buna ziua! am facut un credit la o banca comerciala in 2008, am platit ratele timp de 2-3 ani, ultima plata fiin in luna 03-2011, apoi fiind in imposibilitatea de a mai achita din motive personale. ulterior creditul l-au preluat cei de la Kruk, mai apoi o alta firma de recuperari iar in present dosarul se afla la subscrisa osmy uzavreny investigni prin mandatar asset portfolio servicing Romania. au trimis nenumarate adrese sa imi achit datoria in termen de 5 zile, 15 zile, diverse termene. de curind am primit in posta o somatie de plata, iar pt evitarea procedurii de executare silita sa achit in termen de 5 zile intreaga suma, iar in lipsa unui rsp favorabil din partea mea apeleaza la executor judecatoresti pt demararea procedurii de executare silita prin POPRIRE INFIINTATA FARA SOMATIE, in vederea recuperarii debitului restant. intrebarea mea este daca au aceste drepturi sau mai intii trebuie sa obtina incuviintarea unei instante judecatoresti, sa fiu informat cu privire la orice actiune impotriva mea??
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:32, 18 Octombrie 2014
ACESTE FIRME DE "RECUPERARI CREANTE" NU AU NICI UN DREPT IN PLUS fata de creditor. toate acestea sunt SICANE pentru a va deterrmina sa platiti. Fara instanta de judecata si un proces nu au cum efectua nici o executare silita.
Cu scuzele de rigoare din partea unui "patit" , insa dl. avocat nu are 100 % dreptate, ci doar 50 %.
Vor face (fara instiintarea/citarea dvs) o incuviintare a executarii silite, care in 99.9 % din cazuri se aproba fara probleme, iar dupa ceva timp va veti trezi direct cu actele de la un executor judecatoresc. Din acest moment aveti 15 zile sa depuneti contestatie la executare, invocand prescriptia dreptului de a cere executarea silita (aparuta dupa 3 ani de neplata).
Pentru a cunoaste status-ul dvs din acest punct de vedere, va recomand ca in fiecare dimineata sa verificati pe www.portal.just.ro la judecatoria de care apartineti la sectiunea DOSARE numele dvs (pentru a vedea daca s-a cerut sau nu incuviintarea executarii despre care scriam mai devreme).

Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
Admin, administrator
astept si alte pareri..., sunt putin confuz!
draga Cristi. Te rog reciteste raspunsul meu si . dupa intelegerea acestuia vei reveni la aprecierea de 100%.
Exact asta spuneam .: ca fara instanta nu pot face nimic.
Cand si daca veti ajunge sa fiti executat silit, veti contesta executarea la instanta, invocand prescriptia. Pana atunci, nu ii luati in seama, nu le raspundeti la notificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita. nicu-dumitru nicu-dumitru In primul rand Mult respect pentru acest Sait, deosebita stima pentru raspunsuri. Subiectul meu - 1 Executare silita. 2 - procedura de Incuviintarea Executarii ... (vezi toată discuția)
Prescriptie/perimare la încuviinţarea executarii silite credit bancar. glteca glteca Buna ziua. In anul 2006 am luat un credit bancar pe o perioada de 10 ani. Ultima rata pe care am putut sa o achit a fost in luna Noiembrie 2007. Dupa care ... (vezi toată discuția)
Executari silite mihai_gaby mihai_gaby Am o datorie din 2004 care a fost platita partial la banca. Creanta ramasa a fost cesionata la o firma de recuperari care la randul ei a cesionat-o la alta ... (vezi toată discuția)