Buna seara! Cam la sfarsitul anului 2008 inceputul anului 2009 am facut o descoperire de card in valoare de 2800 lei! Din cauza anumitor probleme financiare in acea perioada, am incetat sa mai platesc rata catre banca, aceste rate fiind platite cam 3-4 luni consecutiv, dupa care am intrerupt plata! Tin sa mentionez ca din 2009 si pana in ziua de azi primesc "instiintari" de la o firma de recuperare!
As vrea sa stiu si eu urmatoarele lucruri:
Dupa cat timp ajunge dosarul din banca pe mana firmei de recuperari???
Dupa cat timp se prescrie acel dosar de la firma de recuperare, din momentul preluarii din banca???
Ce as putea sa patesc in cel mai rau caz ???
Tin sa mentionez ca NU am nici un bun pe numele meu si deasemenea tin sa precizez ca sunt in imposibilitate de plata a acestei sume, care intre timp a devenit colosala !!!
Putin ajutor va rog, daca se poate ! Multumesc anticipat !
Eu nu sunt de acord si cred ca termenul de prescriptie e deja implinit, data scadenta de la care se socotesc cei 3 ani fiind data la care banca a declarat scadent anticipat creditul, mai departe nu conteaza cand l-a cedat firmei de recuperari.
Acele notificari nu sunt acte de executare si nu intrerupt perscriptia, "prevederile noului Cod civil stabilesc că prescripţiile începute şi neîmplinite la data intrării în vigoare a legii noi sunt în întregime supuse dispoziţiilor legale care le-au instituit", dvs deci vi se aplica decretul 167/58.
Chiar si pe legea noua, punerea in intarziere intrerupe prescriptia cu conditia ca in termen de 6 luni de la aceasta sa intervina o chemare in judecata.Creditorul nu poate sta linistit si sa fie acoperit de faptul ca trimite cate o o hartie din 3 in 3 ani.
Ati avut salariu in aceasta perioada, macar din cand in cand ?
Puteti astepta sa se ajunga la executare silita si atunci sa contestati invocand prescriptia sau sa negociati si sa va intelegeti cu ei sa platiti esalonat si sa mai scada din pretentii.
Datorie prescrisa?
lari77
Buna ziua!
Am aflat acum de o poprire pe conturi de la o firma de recuperari! Mentionez k la creditul care a fost vandut firmei de recuperari nu am mai platit ... (vezi toată discuția)