avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara in caz de somaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara in caz de somaj

Buna seara. Fostul meu sot nu a platit pana acum pensia alimentara, iar acum m-a anuntat ca a fost dat in somaj si nu poate plati. Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: aurniky , utilizator 13:36, 18 Octombrie 2014
Asta nu este treaba dvs. Investiti instanta cu o cerere prin care sa fie obligat la plata unei pensii de intretinere.
daca este obligat la plata pensiei prin hotarare, atunci legalizati-o si adresati-va unui executor s-o execute.
pentru creante mai vechi (max 3 ani) faceti actiune in instanta ca sa va faca plata.
nu conteaza ca e insomaj, el plateste o pensie la nivel minim pe economie
Multumesc foarte mult pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gregh gregh Buna ziua. In curind imi va expira si ultima sursa de venit care este ajutorul de somaj. Intrebarea mea este cum procedez cu pensia alimentara datorata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ayda9988 ayda9988 buna ziua, am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila (legalizata), prin care s-a stabilit divortul, custodie comuna asupra minorelor, ... (vezi toată discuția)
Punere in executare hotarare judecatoreasca divort otilia13 otilia13 In urma unei sentinte sotul este obligat la o pensie alimentara de 300 lei pe luna . Sentinta am legalizat-o si am investit-o cu formula executorie. Fostul ... (vezi toată discuția)