avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma poate obliga cineva sa dezbat succesiunea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma poate obliga cineva sa dezbat succesiunea?

Buna ziua. Ma puteti ajuta? Tatal meu a decedat acum 12 ani. Nu am dezbatut succesiunea deoarece nu am considerat necesar, intre mine, sora mea si mama fiind o relatie deosebita. Problema e ca cei de la cimitir nu vor sa ne primeasca banii pt taxa pt locul de veci, ne obliga sa dezbatem succesiunea. Mentionez ca suntem 3 mostenitori si actul de concesionare e pe numele tatalui. Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:59, 20 Octombrie 2014
Cu actele dvs..de stare civila: ale dvs. ale mamei si ale surorii dvs (nastere, certif.casatorie)+certificatul de deces al tatalui dvs.mergeti la un notar din localitatea unde a avut ultimul domiciliu defunctul si solicitati-i notarului sa va elibereze un certificat de calitate de mostenitor. Veti da declaratii de acceptare a mostenirii si va fi nevoie de achitarea unor taxe si de declaratiile a doi martori care sa il fi cunoscut pe tatal dvs. Certificatul de calitate nu se elibereaza pe loc, insa dureaza mai putin decat dezbaterea mostenirii.
Avem aceste certificate, le-am scos când a avut nevoie un vecin sa-i dam acordul pt demolarea unui imobil. Dar ce-i de la cimitir nici nu au vrut sa se uite la ele. Spun ca suntem obligati sa dezbatem succesiunea.
Certificatul de calitate de mostenitor nu face nicio referire la masa succesorala. Prin urmare, nu prea va este de folos. Cei de la administratia cimitirului au dreptate atunci cand va solicita un certificat de mostenitor.
avocatcluj a scris:

Certificatul de calitate de mostenitor nu face nicio referire la masa succesorala. Prin urmare, nu prea va este de folos. Cei de la administratia cimitirului au dreptate atunci cand va solicita un certificat de mostenitor.

Sa fim seriosi, ii trebuie certif.de mostenitor ca sa plateasca anumite taxe ?
Cel de calitate de mostenitor ar trebui sa fie suficient.
Dezbateti succesiunea doar pentru locul de veci care era pe numele defunctului. Solicitati de la admin. cimitirului sau de la parohia care il pastoreste o adeverinta de valoare, iar cu actele respective, actul de concesiune, actele de stare civila ale tuturor mostenitorilor, un martor, fiind procedura pe vechiul cod, mergeti la notariatul care a emis certificatul de calitate de mostenitor pentru a va emite de aceasta data un certificat de mostenitor.

Alte discuții în legătură

Părinți sau divorțat Anamaria Suciu Anamaria Suciu Părinți au divorțat când eu aveam 6 săptămâni iar tata sa recăsătorit și nu mi-a plătit penie alimentară deloc,acum a decedat care este șansa de a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa parinti divortati tamara_flor47 tamara_flor47 Buna ziua,as dori si eu un raspuns cu privire la dezbaterea unei succesiuni.Parintii mei au divortat acum 23 ani,eu si sora mea ramanand in grija mamei,de a ... (vezi toată discuția)
Certificat de calitate mostenitor Linel Linel Buna ziua doresc o informatie pentru certificatul de calitate mostenitor, ce rol are acesta si daca pot pune in vanzare un teren de exemplu cu acest ... (vezi toată discuția)