avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma poate obliga cineva sa dezbat succesiunea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma poate obliga cineva sa dezbat succesiunea?

Buna ziua. Ma puteti ajuta? Tatal meu a decedat acum 12 ani. Nu am dezbatut succesiunea deoarece nu am considerat necesar, intre mine, sora mea si mama fiind o relatie deosebita. Problema e ca cei de la cimitir nu vor sa ne primeasca banii pt taxa pt locul de veci, ne obliga sa dezbatem succesiunea. Mentionez ca suntem 3 mostenitori si actul de concesionare e pe numele tatalui. Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:59, 20 Octombrie 2014
Dezbatarea succesorala se poate realiza pe cale judiciara, cand exista disensiuni intre coerezi.

Asadar, chiar daca unul dintre comostenitori nu doreste sa fie dezbatuta succesiunea, ceilalti, care justifica un interes, se pot adresa instantei de judecata.


Totodata, se poate proceda la imparteala.

Nimeni nu este tinut a ramane in indiviziune.


Actiunea in vederea impartelii poate fi realizata oricand, la cererea oricaruia dintre copartasii care justifica un interes.


De asemenea, actiunea pentru dezbaterea succesorala ( actiune prin care se stabilieste calitatea de mostenitor, cota-parte din dreptul de proprietate, precum si bunurile din masa succesorala ) nu este supusa termenului de prescriptie extinctiva.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinți sau divorțat Anamaria Suciu Anamaria Suciu Părinți au divorțat când eu aveam 6 săptămâni iar tata sa recăsătorit și nu mi-a plătit penie alimentară deloc,acum a decedat care este șansa de a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa parinti divortati tamara_flor47 tamara_flor47 Buna ziua,as dori si eu un raspuns cu privire la dezbaterea unei succesiuni.Parintii mei au divortat acum 23 ani,eu si sora mea ramanand in grija mamei,de a ... (vezi toată discuția)
Certificat de calitate mostenitor Linel Linel Buna ziua doresc o informatie pentru certificatul de calitate mostenitor, ce rol are acesta si daca pot pune in vanzare un teren de exemplu cu acest ... (vezi toată discuția)