avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Activitate codrutn

Activitate codrutn

Buna ziua,
In 2018 am primit procesul verbal de punere in posesie pentru un teren, iar de atunci astept ca Primaria sa imi elibereze tiltul de proprietate. Lucru care nu s-a intamplat pana in prezent.
Anul acesta, in urma discutiilor cu dansii, intr-un final, Primaria a trimis o solicitare catre OCPI pentru intocmirea titlului de proprietate.
Insa, se pare ca Primaria a pierdut originalul procesului verbal de punere in posesie. Drept pentru care mi-au cerut sa le dau originalul meu, pentru a-l trimite la OCPI.
Nu mi se pare normal sa fac acest lucru avand in vedere ca acesta este singurul act pe care il am, care sa ateste in vreun fel dreptul de proprietate.
Intrebarea mea este: Pot depune la Primarie copie legalizata dupa procesul verbal, pe care sa il depuna mai departe la OCPI in vederea intocmirii tilturilor de proprietate?
Primaria imi spune ca OCPI cere original si nu accepta altceva.
Ce as putea face?
Multumesc!
Mulțumesc pentru răspuns. Au trecut 10 zile de la accident și Politia încă nu m-a contactat. Cum as putea sa depun plângere sau sa obțin certificatul dacă nu ma pot deplasa? Nu în ultimul rand, îmi puteți recomanda un avocat specializat pe astfel de situații? Va mulțumesc încă o data pentru ajutor.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Trebuie sa depuneti plangere penala si sa va constituiti parte civila in procesul penal solicitand daune materiale si morale. Sa pastrati toate documentele medicale, facturile/chitantele cu sumele de bani cheltuiti.
Trebuie sa obtineti CML.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna cu el strategia apararii.

Bună ziua. Sunt victima unui accident rutier. Am fost lovit la coloana și nu am voie sa ma mișc, urmând tratament la domiciliu, pentru o perioadă de minim 60 de zile. Pot obține despăgubiri măcar pentru costurile tratamentului? Am nevoie de un certificat medico-legal? (pe care nu îl pot obține pentru ca sunt imobilizat). Va mulțumesc.
Multumesc!
Buna seara,

Tatal meu este nascut pe 20 aprilie 1959.
Are 35 de ani si 4 luni vechime in munca.
Din acestia, 12 ani, 6 luni si 12 zile sunt lucrati in grupa a 2-a.

La ce varsta poate sa iasa la pensie anticipata sau anticipata partiala?

P.S. De asemenea, am auzit ca ar exista optiunea sa i se calculeze cuantumul pensiei in functie de cotizatia mamei mele, in loc de cea a lui? Mama a murit inainte de varsta de pensionare, dar a avut o vechime si un stagiu de cotizare mai mare.

Multumesc anticipat!
Mama mea a fost internata si operata de carcinomatoza peritoneala (debulking si procedura HIPEC) la Spitalul Sf. Constantin din Brasov. Interventia a avut un cost de 5000 de Euro. Spitalul (privat) ne-a anuntat ca nici un procent din aceasta suma nu este decontat prin CAS. Avand in vedere ca mama mea este asigurata si aceasta operatie nu poate fi realizata in Romania decat la acest spital, exista posibilitatea sa depunem noi actele (internare, externare, trimiteri, facturi etc.) pentru decontare la CAS Prahova, unde este domiciliata?