avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua. Sunt victima unui accident rutier. Am fost ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua. Sunt victima unui accident rutier. Am fost lovit ...

Bună ziua. Sunt victima unui accident rutier. Am fost lovit la coloana și nu am voie sa ma mișc, urmând tratament la domiciliu, pentru o perioadă de minim 60 de zile. Pot obține despăgubiri măcar pentru costurile tratamentului? Am nevoie de un certificat medico-legal? (pe care nu îl pot obține pentru ca sunt imobilizat). Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 18:04, 19 Mai 2021
Trebuie sa depuneti plangere penala si sa va constituiti parte civila in procesul penal solicitand daune materiale si morale. Sa pastrati toate documentele medicale, facturile/chitantele cu sumele de bani cheltuiti.
Trebuie sa obtineti CML.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna cu el strategia apararii.
Mulțumesc pentru răspuns. Au trecut 10 zile de la accident și Politia încă nu m-a contactat. Cum as putea sa depun plângere sau sa obțin certificatul dacă nu ma pot deplasa? Nu în ultimul rand, îmi puteți recomanda un avocat specializat pe astfel de situații? Va mulțumesc încă o data pentru ajutor.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Trebuie sa depuneti plangere penala si sa va constituiti parte civila in procesul penal solicitand daune materiale si morale. Sa pastrati toate documentele medicale, facturile/chitantele cu sumele de bani cheltuiti.
Trebuie sa obtineti CML.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna cu el strategia apararii.

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2021
codrutn, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa va contacteze politia.
CML poate fi obtinut fie la cererea dvs. in termen de 30 de zile de la momentul accidentului iar daca au trecut cele 30 de zile, este necesar sa va adresati organului judiciar competent care va emite o adresa oficiala in baza careia veti putea fi examinat medico-legal.
Sa aveti toate actele medicale si investigatiile de specialitate pe care le-ati efectuat.
Buna ziua,

Pastrati orice inscris justificativ, care atesta plata serviciilor medicale efectuate.

Veti puteti solicita despagubiri de natura morala, si despagubiri materiale.

Orice pretentie trebuie demonstrata.

Va trebuie certificat medico-legal.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa trimiteti si prin posta cu confirmare de primire plangerea penala la Politie. Acesta va da dreptul ca in cazul in care nu puteti sa mergeti la IML in max 30 de zile sa va faca Politie aceasta trimitere.Important e sa va incadrati in termenele legale, altfel cauza va fi clasata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despăgubire Plesescu Olga Plesescu Olga Am fost accidentată în Bacău pe trecerea de pietoni.Deși impactul a fost puternic am zburat efectiv și m-am rostogolit apoi pe jos ,nu am avut fracturi.La ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni neftali neftali Bună ziua! Vă rog să mă ajutati cu niste raspunsuri! Multumesc! 1) M-a lovit o mașină pe trecerea de pietoni.Soferul implicat m-a dus la spital. În ... (vezi toată discuția)
Victima accident auto - despagubiri rca teodon teodon Buna ziua. Va supun atentiei urmatorul caz : la volan fiind,am fost implicat intr-un accident de circulatie produs din vina altui conducator auto,cu ... (vezi toată discuția)