avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... despăgubire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

despăgubire

Am fost accidentată în Bacău pe trecerea de pietoni.Deși impactul a fost puternic am zburat efectiv și m-am rostogolit apoi pe jos ,nu am avut fracturi.La urgență m-au scris câteva contuzii ,pe cea de la față care îmi provoacă dureri și acum la cap pe partea stângă,nu mi-au trecut-o.Mi-au dat 4-5 zile de îngrijire .Am avut dureri f mari peste tot.Am greață în continuu atacuri de panică.Am fost la psiholog,la psihiatru,mi-au dat ceva de dormit.Am fost din nou la urgență,m-au trimis la medicul de familie.Nu am medic nu am asig,pt că am lăsat totul în jud Călărași ,am venit la mama de un an ca să stau cu ea pt că are Alzeimer.Am chemat-o și pe doamna care m-a lovit la urgență să vorbim despre ceea ce va urma.A venit cu o colegă ce avea mare înfluiență pe acolo.Acum șoferița e f liniștită .nu mi-a dat copie după asigurare,mă duce cu fofârlica.Cerificatul nu am putut să-l fac pt că nu am mutație aici mă trimit în Călărași.
Vă rog să-mi spuneți cum pot primi despăgubire pt vătămare corporală,dacă am dreptul la daune morale,având în vedere că nu am servici,deoarece mama mea a avut de suferit cât eu nu am putut să o îngrijesc.
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Cioroiu , Avocat 22:03, 15 Ianuarie 2018
Certificatlu medico-legal se elibereaza de Institutul medico legal al localitatii pe raza caruia s-a produs accidentul sau de la domiciliul victimei la cererea expresa a acesteia.
Prin urmare certificatul trebuie eliberat de IML Bacau, nu trebuie sa ajungeti la Calarasi pentru eliberarea CML.
Depuneti plangere penala impotriva vinivatei si va constituiti parte civila.
Discutati cu soferita si ii explicati ca ea este vinovata de producerea accidentului si ca despagubirile vor fi platite de asiguratorul ei si nu de ea personal.
Banuim ca aveti cunostinta de nr de inmatriculare al.masinii.
Daca nu cunoasteti asiguratorul vinovatei atunci introduceti nr de inmatriculare pe site-ul ASF si ii aflati asiguratorul.
Dupa care va prezentati la o.sucursala a asiguratorului si deschideti un dosar de dauna, indicati inspectorului conditiile producerii accidentului, nr dosarului penal deschis de politie, daca il cunoasteti.
Primul lucru este sa depuneti plangerea la politie si apoi puteti obtine certificatul medico legal de la IML Bacau. Le puteti face pe amandoua luni 15.01.2018, intai depuneti plangerea si apoi va prezentati la IML si solicitati eliberare CML, poate dura 1-2 zile, dupa obtinere il depuneti la politie si va pastrati o copie sau invers depuneti copia cml si pastrati originalul, cum cere politistul. Daca va refuza si va trimit la CL ii amenintati cu o reclamatie la parchet si politie.

Linkul pentru aflatea asiguratorului este mai jos, daca va apare un mesaj de avertizare nu este nicio problema, apasati pe "Mergi mai departe" ( este posibil sa apara daca accesati de pe telefon, nu este obligatoriu sa apara mesajul de avertizare)

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
cyan, moderator
Nu am nr mașinii,dar o să vă urmez sfatul vă mulțumesc,mult!
Doamna, dvs. aveti termen 90 zile de la data producerii evenimentului rutier sa depuneti plangere la Politie/Parchet. Puteti merge oricand timp de 30 zile la IML, indiferent daca depuneti plangere inainte sau nu. Daca trece termenul de 30 zile si nu va prezentati la IML, eliberarea unui Raport de expertiza medico-legala poate fi posibila numai in urma unei Adrese de la organul de cercetare penala. Va sfatuiesc sa va prezentati cat mai repede la IML in vederea eliberarii unui Certificat medico-legal, solicitand atat examinarea corporala, cat si inscrisuri( de la unitatea de spitalizare). Cand s-a produs accidentul? S-a apelat 112 sau la spital ati precizat ca a fost accident rutier? Daca da, s-a deschis dosar penal pt. Vatamare corporala din culpa. La politie exista copie a politei RCA. Va interesati la Politie/ Parchet de nr. Dosar dupa numele dvs. si data accidentului/ numele doamnei. Societatea de asigurare RCA a auto condus de vinovata va plati cv prejudiciului moral si material catre dvs. Indreptati-va catre un avocat despre care stiti ca a rezolvat cu succes astfel de cazuri!
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
Diana Cioroiu, Avocat
Diana Cioroiu a scris:

Indreptati-va catre un avocat despre care stiti ca a rezolvat cu succes astfel de cazuri!

Cu tot respectul, mai ales ca este si intr-un oras "strain", de unde sa stie/afle doamna despre un avocat care sa fi rezolvat "cu succes" astfel de cazuri? "!

Cum il cauta si afla daca a avut sau nu succes in cazuri similare?
Direct de la surse-fosti clienti. Este doamna dintr-un oras strain, dar cu siguranta exista rude, vecini etc. Persoanele respective cu siguranta au rude, vecini etc. Intrat in contact cu un avocat, ii poate solicita o dovada a faptului ca a fost bine indrumat( hotarari,negocieri cu Societatile de asigurari etc.) . Ori i se pot prezenta dovezi de la cei care recomanda. O persoana vatamata printr-un eveniment rutier chiar necesita o justa despagubire( sau cel putin sa se apropie de o justa depagubire), echivalentul in primul rand al daunelor morale pentru vatamarea fizica( durere efectiva) si psihica! Dar si pentru prejudiciul material( cheltuieli de spitalizare, tratamente, recuperari etc.) , care din cauza unei necunoasteri corespunzatoare, ar pica tot in sarcina persoanei vatamata. O inrautatire a psihicului, dar si una materiala!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident auto - despagubiri rca teodon teodon Buna ziua. Va supun atentiei urmatorul caz : la volan fiind,am fost implicat intr-un accident de circulatie produs din vina altui conducator auto,cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Desperados Desperados Insarcinata in 8 luni.am fost lovita pe trecerea se pietoni.bebe e bn eu am dureri peste tot.abia ma misc.am depus plangere la parchet cerandu mi ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)