avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna seara. Am si eu o problema daca se poate.
In data de 17.03.2015 am avut in accident rutier vinovat fiind eu pentru neacordare de prioritate.
Soferul celeilalte masini avariate de mine dupa accident a lesinat sau si-a pierdut cunostiinta timp de cateva minute suficient sa se sune la 112, dar pana la aparitia salvarii si-a revenit, iar la fata locului a declarat ca se simte bine si a semnat ca nu trebuie transportat la spital. Dupa doua zile m-a sunat spunandu-mi ca se simte rau si ca sa ne intelegem in privinta unei sume de bani.
Daca a semnat la ambulanta ca este OK mai poate scoate certificat medico legal si daca da in cat timp de la producerea accidentului?
Daca a venit SMURD-ul si politia anuntati prin serviciul 112 se considera automat accident soldat cu victime? Eu am citit ca daca nu are spitalizare intre 11 si 60 de zile nu se deschide procedura penala. Sa stau linistit sau sa ma inteleg cu el?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2015
raduq, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 10:33, 20 Martie 2015
Victima se poate prezenta ulterior la IML si daca e cazul va obtine un certificat medico-legal. Parchetul va decide in raport de numarul de zile de ingrijiri medicale, iar daca depaseste 90 de zile fapta se incadreaza la vatamare corporala din culpa art. 196 Cod penal. In cazul unui proces va veti alege cu cazier , tracasare, anulare permis etc . daunele vor fi achitate de asigurator. Daca va intelegeti si nu depune plangere se claseaza dosarul.
Acel timp ulterior cand poate sa se prezinte la IML cam ce perioada inseamna?
O zi, doua, o saptamana, o luna?
CML ( Certificatul Medico-Legal ) se elibereaza pe baza documentelor medicale. In cazul dumneavoastra "victima" poate sa mearga la consultatie de specialitate si pe baza acelor documente medicale poate sa mearga la Politie sa depuna plangere penala si sa ceara ordonanta de trimitere la IML. Poate sa faca acest lucru in termen de 90 zile de la data accidentului. Dar din spusele dumneavoastra, sunt sigur ca victima doreste doar sa-i platiti o suma de bani, adica mai mult va santajeaza. Lasati sa-si faca de cap.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2015
Laszlo Bicsak, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire accident cu victime Cosmin Tudor Cosmin Tudor buna ziua. va rog sa ma ajutati cu cateva pareri despre urmatoarea situatie. am o ruda care a suferit un accident de circulatie. Un sofer a lovit-o pe trecerea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fără victime, soluționare prin procedura de constatare amiabilă. mai poate fi făcută plângere penală după o săptămână? Nitu Roxana Nitu Roxana Buna ziua! In data de 31 mai 2018, fiul meu a lovit o masina. Motive: nearentie, neasigurare, obstructionarea vizibilitatii( nu il scuz, va expun ... (vezi toată discuția)
Accident auto în spațiul european Adrian3094 Adrian3094 Bună ziua, fiica mea a fost implicata într-un accident auto în Bulgaria in urma cu 2 săptămâni ca și pasager într-o mașină. În urma acestui incident ... (vezi toată discuția)