avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier fără victime, soluționare prin ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier fără victime, soluționare prin procedura de constatare amiabilă. Mai poate fi făcută plângere penală după o săptămână?

Buna ziua!
In data de 31 mai 2018, fiul meu a lovit o masina. Motive: nearentie, neasigurare, obstructionarea vizibilitatii( nu il scuz, va expun situatia)!
A sunat la 112, a fost intrebat daca sunt victime si au fost indrumati de catre politie sa rezolve accidentul amiabil! Asa a procedat!
Acum o saptamana, ne-a sunat proprietara masinii accidentate si ne-a spus ca face plangere penala, ca a facut recuperare medicala ( la particular), ca si-a reparat un dinte, ca a consumat bani pe benzina pe drumuri, pe platforma si ne cere sa-i dam banii, altfel depune plangerea impotriva fiului meu!
Mentionez ca nu au venit nici politia, nici SMURD-ul la fata locului, iar pe moment, doamna a declarat ca este bine!
Va rig sa-mi spuneti daca este legal si cum ar trebui sa procedam?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Raluca Siman Traduceri , Traducator autorizat 22:32, 10 Iulie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
A fost intocmta constatarea amiabila, au fost la asigurator ptr constatare?
Accidentul trebuue declarat aaiguratorului si sa ilninstiinteze despre pretentiile victimei.
Sa discute cu victima si sa o indrume ptr obtinerea de despagubiri catre asigurator.
Nu ii dati bani, asiguratorul plateste daunele.Este posibil ca doamna sa isi fi facut si o marire de sani, liposuctie sau rejuvenare pe langa reparatia dintele! Trebuua sa isi scoata certif medico legal dupa accident si nu dupa 1 luna.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
cyan, moderator
Va multumesc mult! Sunt speriata! Scrie pe asigurare ca se acorda despagubiri si pentru vatamare corporala si pentru deces.
La cat timp dupa accident putea sa-si scoata certificatul medico-legal? Cel mai scurt timp legal, va rog!
Dacă au încheiat în scris constatarea amiabilă, în acel formular doamna a scris si a semnat ca nu exista victime sau vătămări corporale. Deci nu poate sa mai revina asupra a ceea ce a declarat mai ales cu problema cu dintele. Dacă era o durere de spate etc o putea invoca ulterior dar însoțit de un certificat.
În ceea ce privește despăgubirea pt probleme medicale si alte cheltuieli acestea sunt suportate tot de asigurator, împotriva dvs se putea îndrepta doar pt o vătămare din culpă.
Chiar si dacă nu a întocmit fiul acea constatare amiabilă e greu sa se îndrepte împotriva dumneavoastra dupa atatea zile si in conditiile date ( apel înregistrat 112, lipsa unei sesizări in 24 de ore etc)
Mie imi suna chiar un pic a șantaj...
Si ca sa va raspund si la întrebarea cu certificatul, da este in termen, poate sa il scoată si dupa o săpt sau mai mult.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
marianliviuh, utilizator
Nu ii dati nicio suma de bani, poate sa depuna plangere penala daca doreste, oricum se va dispune clasarea in procesul penal.
In orice situatie, asiguratorul plateste eventualele despagubiri.
Va multumesc foarte mult! Mi-era frica doar sa nu-i faca dosar penal, ca banii...sunt bani! Vin, pleaca, asta e, dar libertatea este pretioasa!
Trebuia sa ne sune aseara, poate o va face zile urmatoare! Ramasese sa se consulte si dumneaei cu un avocat, daca se ne dea copii dupa certificatul medico-legal sau nu!
Astept sa vedem cum va actiona! Acum sunt mai linistita!
Sanatate si numai bine sa va dea Dumnezeu!
O zi frumoasa!

Alte discuții în legătură

Accident - vatamare, recuperare cheltuieli medicale ellaene ellaene In urma unui accident auto, in care am avut umarul luxat(am certificat medico-legal si scrisoare medicala) si masina avariata,se mai poate face ceva pentru ... (vezi toată discuția)
Despagubire accident cu victime Cosmin Tudor Cosmin Tudor buna ziua. va rog sa ma ajutati cu cateva pareri despre urmatoarea situatie. am o ruda care a suferit un accident de circulatie. Un sofer a lovit-o pe trecerea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Stanl3y Stanl3y Buna ziua. In urma cu o luna am avut un accident rutier in care a fost vatamata corporal usor o persoana stiu sigur ca nu are mare lucru nu a fost internata in ... (vezi toată discuția)