avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire accident cu victime
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire accident cu victime

buna ziua. va rog sa ma ajutati cu cateva pareri despre urmatoarea situatie. am o ruda care a suferit un accident de circulatie. Un sofer a lovit-o pe trecerea de pietoni acum aproape 1 luna. in urma accidentului persoana respectiva s-a ales cu fractura de clavicula, 5 coase rupte, fractura de bazin, o problema la genunchiul stang si o vanataie la cap. Desi au trecut mai bine de 3 saptamani politia nu a intreprins nicio actiune. Am fost la asigurare (city) sa anuntam accidentul, dar fara certificat de la IML si anexa 2 de la politie nu se poate face nimic. La politie am depus anexa 2, dar nu stiu cum sa procedam cu certificatul medico legal. Este normal ca la un asemenea accident politia sa nu faca nimci ? nici macar un telefon sau sa o viziteze pe victima la spital ? putem scoate noi certifical medico legal fara interventia politiei ?

Si acum o intrebare referitaore la despagubiri. din experienta dvs cam ce sume se pot primii si in ce perioada de la asigurator. de la sofer nu dorim si nici nu o sa primim nicio suma...


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:03, 27 Ianuarie 2017
formulati plangere penala la parchet pentru vatamare corporala din culpa, in caz contrar va expira termenul pentru depunerea unei astfel de plangeri si nu va mai exista dosar penal
multumesc pentru sfat. plangerea penala am inteles ca o putem depune in 3 luni. eu am nevoie de certificat iml mai devreme pt asigurare. Nu se poate altfel ? trebuie neaparat plangere?
Puteti sa mergeti la IML sa scoateti CML si fara a depune plangerea prealabila.
Daca mergeti inainte la politie sa depuneti plangere, o sa va primiti o adresa catre IML de la ei.
Daca mergeti singur, primiti dvs rezultatul, daca va trimite politia, rezultatul il primesc ei.
Atentie, sa nu treaca mai mult de 3 luni pana depuneti plangerea prealabila.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Fiind in discutie City Insurance , recomand o actiune civila ( daca sunt mai putin de 90 de zile de ingrijiri medicale constatate prin certificatul medico-legal ) sau parte vatamata in cadrul dosarului penal.
Din cate stiu pana la 30 de zile de la data accidentului victima poate sa mearga la IML pe cont propriu. Daca au trecut cele 30 de zile numai cu trimiterea politiei va mai fi examinata victima de cei de la IML Politia nu are obligatia sa viziteze victima, doar daca a fost luat de la fata locului si merg sa vada starea lui si sa ia o declaratie, dupa aceea victima este "actorul" principal. Eu recomand sa aveti totusi un CML (certificat medico-legal) si sa incercati o intelegere amiabila cu firma de asigurari. Cu siguranta victima va primi o oferta, insa trebuie sa vada daca este si suficienta suma oferita.
Nu cred ca se va depasi limita de 90 de zile de IM, nu are cum cu un astfel de diagnostic. In consecinta cazul se va inchide prin clasare. Cu referatul si ordonanta de clasare se poate oricand deschide actiunea civila.
Daca considerati ca nu va descurca victima cu toate aceste probleme pe cont propriu, atunci sa contacteze un specialist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto în spațiul european Adrian3094 Adrian3094 Bună ziua, fiica mea a fost implicata într-un accident auto în Bulgaria in urma cu 2 săptămâni ca și pasager într-o mașină. În urma acestui incident ... (vezi toată discuția)
Accident rutier raduq raduq Buna seara. Am si eu o problema daca se poate. In data de 17.03.2015 am avut in accident rutier vinovat fiind eu pentru neacordare de prioritate. Soferul ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului a soferului moisaluminita moisaluminita buna ziua,am fost accidentata la un colt de cladire(mergeam sa-mi iau copilul de la scoala) unde un sofer a virat in loc la dreapta si cu spatele masinii m-a ... (vezi toată discuția)