avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accident rutier
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accident rutier

Insarcinata in 8 luni.am fost lovita pe trecerea se pietoni.bebe e bn eu am dureri peste tot.abia ma misc.am depus plangere la parchet cerandu mi daunele.intrebarea mea este.dava imi scot bani de pe asigurarea vinovatului mai pot cere daube si in proces?pt ca din cate am inteles daca asigurarea iti plateste daune,in tribubal nu mai obtii nimica.
In primul rand blindati-va cu acte ,acte medicale.certificat medico -legal.chitante medicamente ,alte cheltuieli datorate incidentului.Contactati un av pt un sfat ,vedeti ce suma va ofera asiguratorul,este posibil sa primiti o suma mai mare daca va judecati dar un proces poate sa dureze cativa ani pana la solutionare.Eventualele daune depind de zilele de ingrijiri medicale obtinute de la IML.
Asiguratorul RCA al auto condus de vinovat va vireaza banii in urma unui contract de tranzactie prin care se retine si faptul ca prin respectiva suma dvs. nu mai aveti nicio pretentie ulterioara. Asadar, nu mai puteti solicita si Instantei sa fiti despagubit cu o alta suma cv a prejudiciului suferit in acel eveniment rutier, cu exceptia cv prejudiciului survenit ca urmare a complicatiilor pe care nu le puteati prevede la momentul respectiv. Exista insa portite da a evita incheierea unui contract de tranzactie mai ales in cazul in care fapta de vatamare corporala din culpa nu constituie infractiune (in situatia in care se negociaza si persoana vatamata/reprezentantul a inceput negocierea ca urmare a unei oferte!). In max. 30 zile de la eveniment va prezentati la IML, solicitati Certificat medico-legal in baza examinarii corporale si in baza inscrisurilor de la unitatea de spitalizare. Daca se trece peste termen, doar in baza unei trimiteri de la organul de cercetare penala mai puteti primi un Raport de constatare medico-legala. Plangerea prealabila sa o depuneti in max 90 zile de la producerea evenimentului rutier la Politie/Parchet. Si cel mai important este ca dvs. sa solicitati ajutorul unui avocat care sa cunoasca acest segment - recuperarea prejudiciului suferit ca urmare a unui eveniment rutier (in situatia in care nu exista vinovatia dvs., dar si in situatia in care ati contribuit impreuna la producerea evenimentului rutier!), solicitand daune morale si daune materiale.
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
Diana Cioroiu, Avocat
Doar 5 zile de medical am
Daca certificatul medico-legal atesta un nr. de 5 zile ingrijiri medicale si nu se mai retin alte aspecte precum viata pusa in pericol etc. adresati-va Soc. de asigurare RCA a celui vinovat (cu aparator ales despre care stiti ca a mai rezolvat astfel de cazuri). Pe Instanta( civila in cazul dvs. ) dureaza pana la ramanerea definitiva si nu prea "renteaza" in cazul dvs.
Adresati-va societatii asiguratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni. pot obține despăgubiri de la șoferul vinovat? Desperados Desperados Pe trecerea de pietoni o masina a intrat in cea care mi a acordat prioritate si am fost aruncata.mentionez ca sunt insarcinats in 8 luni.am 2 zile de internare ... (vezi toată discuția)
Despăgubire Plesescu Olga Plesescu Olga Am fost accidentată în Bacău pe trecerea de pietoni.Deși impactul a fost puternic am zburat efectiv și m-am rostogolit apoi pe jos ,nu am avut fracturi.La ... (vezi toată discuția)
Despagubire materiala dupa accident rutier AnamariaUT AnamariaUT Buna ziua, Am fost implicata in urma cu 24 ore din momentul postarii mesajului pe forum, intr-un eveniment rutier, in care am jucat rolul de pasager in ... (vezi toată discuția)