avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... despagubire materiala dupa accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

despagubire materiala dupa accident rutier

Buna ziua,

Am fost implicata in urma cu 24 ore din momentul postarii mesajului pe forum, intr-un eveniment rutier, in care am jucat rolul de pasager in autovehicolul a carui conducator auto nu a purtat nici o vina.
In urma examenului medical efectuat la Serviciul urgente al municipiului pe raza caruia s-a desfasurat evenimentul, diagnosticul stabilit mie, a fost de
Traumatism coloana cervicala prin accident rutier, fara semne neurologice de focar. Sensibilitate, motilitate prezente.
.
Doresc sa cer daune materiale conducatorului auto vinovat.
Va rog sfatuiti-ma ce pasi am de urmat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 11:31, 18 Septembrie 2011
1. Mergeti la serviciul de medicina legala si solicitati un certificat medico-legal post traumatism.
2. Depuneti plangere la politie/ parchet si constituiti-va parte civila cu o suma in care sa se regasesca daunele materiale si morale.
3. Va puteti impaca cu inculpatul in timpul procesului penal (daca ajungeti la un acord comun) sau asteptati hotararea instantei.
Nu ati precizat daca s-a stabilit prin certificatul IML numarul de ingrijiri medicale .In functie de acest numar de zile, va veti indrepta cu plangere penala si/sau actiune civila impotriva vinovatului.
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
avvalentina, utilizator
Atata timp cat este eveniment cu vatamare corporala va fi un proces penal si in cadrul acestui proces va puteti constitui parte civila. Pana atunci puteti depune la asiguratorul RCA al asiguratorului celui vinovat documentele cerute de acesta pt a se deschide dosar de dauna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri accident petriniphoto petriniphoto Buna ziua In data de 03.06.2009 sotia mea a suferit un accident de circiulatie, mai precis a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni de la Aleea ... (vezi toată discuția)
Accident vatamare corporala eugen_costi eugen_costi Buna ziua. Am avut pe data de 09 03 09 un accident. Conduceam o motocicleta pe strada uverturii catre pasajul lujerului. Undeva la teatrul masca eu am ... (vezi toată discuția)
Accident cu sofer in stare de ebrietate RSorin RSorin Care sunt pasii de urmat in cazul unui accident in care eram pasager si soferul in stare de ebrietate. Am deja 30 de zile de spitalizare urmand sa fiu ... (vezi toată discuția)