avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate inm2015

Activitate inm2015

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule, problema ar fi simpla daca vecinul, de exemplu, ar asculta muzica la volum ridicat, pentru ca e o actiune care dureaza in timp. Daca ati chema politia deoarece vecinul asculta muzica tare, politistii ar putea sa perceapa prin propriile simturi acest fapt.

In schimb, cu trantitul usilor este ceva mai greu de dovedit fata de politisti, acestia nu vor putea aplica o sanctiune doar pe baza faptului ca dvs. sustineti un lucru. Ma indoiesc ca domnii agenti de politie vor dori sa stea la dvs. in casa o anumita perioada de timp astfel incat sa auda si ei pe vecinul dvs.

Singurul lucru pe care-l puteti face este urmatorul: vorbiti cu minimum 1 vecin sa va sustina varianta in fata organelor de politie. Acestia vor veni la fata locului, vor constata ca la acel moment nu se aude nimic, insa vor putea sa ia declaratii de la vecinii dvs. Cu cat mai multe declaratii, cu atat mai bine.

Astfel vor putea aplica amenda pe legea 61 pe baza acestor declaratii, iar in caz ca vecinul contesta amenda in instanta, va fi citat si martorul asistent de pe procesul-verbal de contraventie(un vecin de-al dvs, sau chiar dvs. dar ar putea sa fie mai dificil asa, intrucat contravenientul ar putea sa invoce faptul ca sunteti in relatii de dusmanie si se va opune audierii dvs.). Deci cautati un vecin de incredere care sa doreasca sa fie martor asistent pe p-v de contraventie.

Mult succes!
Posibile solutii( care nu tin de drept):
1. Cumparati-va si dvs. o usa metalica si folositi-va de principiul din dreptul roman "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte".
2. Cum zicea dna mai sus, dopuri de urechi. Sau recomand casti cu antifonare cum au cei care lucreaza in constructii
3. Luati somnifere inainte sa va culcati
4. Mutati-va la casa, sau chiar mai bine, mutati-va din tara...
5. Asteptati pana pleaca vecinul la serviciu si ramane sotia lui acasa, profitati astfel de situatie si trantiti-i nevasta asa cum tranteste si el usa...


Facem haz de necaz domnule, dar din pacate, legea nu se poate aplica in toate situatiile intalnite in practica, pentru ca legiuitorul nu poate invada viata intima a subiectilor de drept.
Eventual puteti proba cu martori o incalcare a legii 61 - art. 3 punctul 25, respectiv 26...
prin producerea de larma, zgomote samd, asta daca reusiti sa convingeti cel putin un vecin sa va sustina varianta.

Legea 61/1990
Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
...
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
Cred ca nu am fost destul de clar... eu sunt noul proprietar care a cumparat teren+casa pe baza actelor notariale, iar cele 2 anexe gospodaresti nu sunt prevazute in acte.
As dori sa mi se constate dreptul de proprietate pe baza accesiunii imobiliare artificiale.
Impotriva cui trebuie sa introduc aceasta actiune? Municipiul ... prin primar, impotriva fostilor proprietari ori a amandurora?

Va multumesc pentru timpul acordat!
Proprietarul unui teren si al unei case edificate pe acest teren, construieste(fara autorizatie) 2 anexe gospodaresti(magazii) pe acest teren.

Dupa 5 ani, vinde prin act notarial terenul si casa, fara a face mentiune despre acele 2 anexe gospodaresti.

Pentru a intabula aceste 2 anexe, noul proprietar poate solicita constatarea dreptului de proprietate prin interventia accesiunii imobiliare artificiala pentru a dobandi dreptul de proprietate asupra acestor 2 anexe gospodaresti, in contradictoriu cu Municipiul "X" prin primar? Sau trebuie sa introduca actiunea impotriva fostului proprietar?
Este acesta un caz de accesiune imobiliara artificiala, ori a dobandit dreptul de proprietate asupra anexelor prin insusi actul de vanzare?
Cum ar putea noul proprietar sa intabuleze acele 2 anexe?
Buna ziua,

Am un gard construit in anul 2004 fara autorizatie de construire pe care doresc sa-l intabulez in CF.

Din ce am inteles, trebuie sa platesc amenda de 1.000 lei pentru ca ulterior sa depun actele pentru eliberarea autorizatiei de construire.

Exista cumva o alta modalitate de a intabula acest gard, fara a fi necesar sa mai platesc amenda, eventual fara a mai fi necesara autorizatia de construire?

Va multumesc anticipat!