avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Activitate silvia159

Activitate silvia159

Multumesc mult. N-am privit pana acum din aceasta perspectiva. N-am stiut, si, cum nimic nu primesti fara să platesti, eram in impas, nu stiam cum sa procedez. Multumesc din nou.
Buna ziua
Am beneficiat de doua vouchere pentru electrocasnice in anul 2021. Ce declaratie trebuie sa completez anul acesta la ANAF si care este termenul pana la care trebuie s-o fac. Multumesc
Multumesc. Intr-adevar este o problemă!
Buna ziua
Sunt proprietar al unui apartament in Sinaia, dar la data achiziționării acesta era ocupat de chiriasi. Am cumpărat apartamentul, dar n-am incheiat contract de inchiriere pe numele meu lăsân vechii chiriasi sa locuiasca in continuare (tinp de 3 ani).
In luna august al acestui an am luat legatura cu persoanele care folosesc (locuiesc) apartamentul si am incheiat o conventie holografă cu datele de identitate, CNP, etc si în care am convenit să elibereze apartamentul până la 31 oct 2021. Persoanele care locuiesc acolo fara contract de inchiriere au promis, dar nu au făcut nici o miscare spre a elibera locatia. Ce proceduri legale ar trebui să urmez? să mă indrept către un executor judecătoresc sau trebuie să deschid proces judecătoresc. Si, unde trebuie să deschid procesul ? la Sinaia sau în localitate unde locuiesc (Bucuresti)? Multumesc si vă rog sa mă indrumati spre rezolvarea acestei mari probleme
Multumesc mult. E mult de lucru. Dar are si un sfârsit. Multumesc.
Buna ziua
Am obtinut in instanta o hotarâre definitivă in urma unui partaj imobiliar.
Trebuie sa achit 3 sulte distincte si apartamentul va trebui intabulat pe numele meu. As dori să stiu etapele pe care trebuie sa le urmez dupa ce obtin declaratiile de plata a sultelor.
Multumesc
Multumesc. Deci constientizez doua etape de mers la notar. In prima faza pregatesc actiunea sub indrumarea notarului deci notarul este ca un martor (preia datele de identificare ale creditorului, etc), platesc banii, revin si se semnează declarația. Multumesc. E simplu si ma linisteste pt ca nu intelegeam cum se suprapun cele două demersuri. Multumesc mult.
Buna ziua. Am primit hotararea definitiva intr-un proces de partaj in care trebuie sa achit o sultă cumnatei mele. Mi-a dat numarului contului ei de la banca. Am hotărât sa mergem la notar să perfectam tranzactia.
Spuneti-mi vă rog detailat care sunt pașii la care să mă aștept. Nu pot să-i achit suma si apoi să merg la potar. Operațiunea are mai multe etape de mers la notar sau se rezolva într-o singură mișcare? Vă rog
Buna ziua
Am primit de la Judecatorie o Hotarare definitiva pe care trebuie s-o onorez: o sumă de 14500 euro. Deci conform legii spalarii banilor L129/2019, obligatia de plata trebuie s-o platesc prin bancă. Ce riscuri implica pentru mine această tranzactie atata timp cat suma este adunată prin economii in timp pe parcursul a 10 ani. Trebuie declarată de catre banca ce o tranzactionează. Asa stiu. As putea schimba acest demers in timp?
Multumesc.
Multumesc