avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Activitate madelena-elena

Activitate madelena-elena

Buna seara, eu am întrebata care este baza legala. Atunci când dai in judecata pe X pt ca a nu a respectat legea poti obține o soluție favorabilă, nu atunci când ,,este bine sau nu este bine”.
Mulțumesc .

latka a scris:

S-a mai discutata subiectul. E bine sa se pastreze cele doua conducte separate, decizia de prelucrare la comun/partial sau deloc a celor doua tipuri de apa de canalizare apartine firmei ce gestioneaza sistemul.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
"Sistemul de canalizare al municipiului Baia Mare este de tip mixt, respectiv 80% in sistem unitar (apa menajera uzata si apa pluviala este colectata si transportata spre Statia de epurare prin aceeasi retea) si 20% in sistem divizor (apa menajera uzata si apa pluviala sunt colectate si transportate in retele diferite). "
[ link extern ]

Buna ziua, vreau sa știu baza legala care interzice ca, intr-un condominium, sa existe aceeași conducta pt evacuarea apei menajere și a apei pluviale ?Multumesc.
Răspuns la discuția Miros de fast food

Puteți sa îmi spuneti exact, au un număr, unde pot sa le găsesc? Mulțumesc.
POPA GHEORGHE a scris:

Normativele de proiectare folosite de catre proiectanti mentioneaza astfel de prevederi.

Răspuns la discuția Miros de fast food
Buna ziua, îmi puteți spune textul de lege in baza căruia agentul economic trebuie sa-și instaleze hota la ultimul nivel al blocului. Mulțumesc anticipat.

POPA GHEORGHE a scris:

Am mentionat deja in mesajul meu anterior sa luati legatura cu o firma de proiectare autorizata care stie ce are de facut/ prevazut in proiect si sa realizati lucrarile.
Daca ulterior nu veti obtine acceptul proprietarilor aveti solutia de a deschide actiune in instanta, cu conditia ca mirosul sa dispara/ sa se diminueze simtitor in zona de locuit.
Daca doriti sa completati dati clik pe butonul "raspunde" pentru a nu mai aparea integral, mesaje deja scrise.

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneți, dacă știe o persoana aflată pe acest grup, temeiul legal in baza căruia agentul economic este obligat sa -și instaleze coșul
de evacuare mirosuri la o inaltime corespunzatoare peste cota cea mai inalta a zonei, tinand cont de curentii de aer si de debitul de evacuare a gazelor esapate in atmosfera?
Îmi pare rau dar trageți concluzii greșit! Cred ca toti trebuie sa cunoaștem legea, de aceea primăriile au departament juridic sau, cel puțin, un jurist. Seara liniștita si va mulțumesc pentru argumentele aduse .

raluk0207 a scris:

Atunci mergeți la Primarie și tineti-le un curs de drept civil.
Codul Fiscal este foarte clar. Si e tot lege. Pentru completarea și depunerea declaratiei de impunere este necesară prezentarea unui act de proprietate.
Obțineți un supliment la certificatul de moștenitor, includeți bunul, devenind astfel proprietar, duceți o copie la Primarie și achitați impozitul.
Clar, legal și simplu.
De ce polemizati atât?
Înțeleg ca ați dezbătut succesiunea pe vreo masina/suma de bani, cu costuri minime, iar acum vreți sa pretindeți a fi proprietarul unui imobil cu aceleași costuri sau deloc, doar pe niște considerente teoretice.

Teoria se aplica in practica, de aceea avem teorie. Nu înțeleg afirmatia, avem lege, dar, când o punem in practica, nu ținem cont de ea?! Cum am spus in prima postare, este unicul mostenitor al defunctului, are eliberat certificat de mostenitor, dar nu a inclus la masa succesorala imobilul respectiv.

raluk0207 a scris:

Asta e teorie.
Persoana are un certificat de moștenitor pentru imobil sau nu?

Da, dar in cazul mostenitorului sezinar nu este nevoie sa aiba certificat de mostenitor, dobândirea sezinei de catre mostenitorul nesezinar se face numai prin eliberarea certificatului de mostenitor, dar cu efect retroactiv din ziua deschiderii mostenirii.
Principalul efect al sezinei consta in faptul ca moștenitorii sezinari au dreptul de a administra patrimoniul succesoral și de a exercita toate acțiunile patrimoniale ale defunctului, fără îndeplinirea unei formalități .

raluk0207 a scris:

Același drept în are și un moștenitor nesezinar, care este proprietarul unui imobil, în baza unui certificat de moștenitor


Are importantă, mostenitorul sezinar are dreptul de a administra patrimoniul defunctului. Plata impozitului reprezintă un act de administrare.
raluk0207 a scris:

Nu are importanta dacă e sezinar sau nu.
Dacă persoana respectiva are calitatea de moștenitor si deține un certificat de moștenitor, în care este menționat acel imobil, se poate adresa Primăriei pentru declararea bunului, trecerea acestuia la rolul fiscal și agricol si plata impozitului.


In calitate de mostenitor sezinar in baza articolelor din Codul Fiscal, acesta poate sa ceara primăriei sa L treacă pe rolul fiscal pt a plăti impozitul pe imobilul care este lăsat de defunct ?
raluk0207 a scris:



madelena-elena a scris:

In baza carui temei legal, moștenitorul poate sa-i ceara primăriei sa-L treacă in registrul agricol pt ca plata impozitului pe teren sa nu se mai facă pe numele unei persoane decedate?

raluk0207 a scris:

În primul rand, nu e obligatoriu sa se declare toate bunurile care au aparținut defunctului.
Succesiunea se poate dezbate și parțial, iar când moștenitorii vor hotărî sa aducă și alte bunuri, pot solicita oricând un supliment.
În al doilea rand, pentru trecerea rolului agricol pe numele moștenitorului, este necesara prezentarea la Primăria localității unde se afla bunul, un certificat de moștenitor, unde sa fie menționat bunul respectiv.
Dacă acel bun nu a fost declarat la dezbaterea succesiunii, iar moștenitorul a rămas acceptant, mai departe, taxele și impozitele sunt problema dansului.
Dacă nu le achita, la un moment dat, primaria se va îndrepta către el, odată ce a acceptat succesiunea.




Art.453- 495 din Codul fiscal