Pentru indeplinirea conditiilor (varsta, studii) de accesare a unor fonduri europene pe agricultura ( o investitie de ordinul milioanelor de euro), asociatii unui grup de firme, mi-a propus ocuparea postului de administrator + responsabil tehnic, pentru investitia respectiva.
Nelamuririle sunt :
Ce responsabilitati am ca si administrator, a unei firme de productie si vanzare a productiei ?
Ce drepturi si obligatii am din functia de administrator (pe partea tehnica sunt lamurit) ?
La ce riscuri ma expun prin asumarea acestei pozitii, in cazul in care, voit sau ne-voit, din rea-vointa sau nu, firma si activitatea acesteia nu rezista pe toata perioada de implementare a proiectului (5 ani) ?
In caz de faliment sau rea-intentie a asociatilor, raman eu `cal de bataie` sau suport consecintele neimplementarii corecte a proiectului ?
Singura nelămurire pe care o mai am, este cum pot să vând mașina, dacă proprietar în acte este fratele meu (care după ce a devenit proprietar și-a schimbat adresa și implicit buletinul), iar la primărie este pe ROL-ul meu.
Deci el este proprietar în acte, iar eu o am înregistrată la primărie pe numele meu.
Există vreo posibilitate ca să o pot vinde în regulă, să nu mă trezesc cu amenzi de la un eventual viitor proprietar ?
Mașina nu a fost declarată daună totală, ci după constatare am primit de la asigurator o ofertă de reparație în regie proprie.
Am refuzat oferta, deoarece costul unei reparații cu piese si manopera de calitate, depășește cu mult suma propusă de dânșii.
Am contactat două service-uri (unul agreat de asigurator, unul neagreat (dacă mai e valabilă această condiție)), de la care am solicitat două devize (care de fapt se pare ca sunt niște calculații posibil fără valoare), pe care le voi depune la dosarul de daună, nu neapărat ca să repar mașina la unul din aceste service-uri, ci ca să dovedesc asiguratorului că valoarea reparației este dublă în comparație cu oferta pe care mi-a făcut-o acesta.
Ideea este ca, să fiu despăgubit la adevărata valoare a reparației, evt. să fie declarată daună-totală, deoarece se pare că, costul reparațiilor depășește valoarea mașinii.
Întrebări :
1.În nota de constatare, în dreptul păgubitului apare numele șoferului vinovat, care a provocat accidentul, deci nota de constatare este deschisă pe numele vinovatului, nu pe cea a păgubitului (propr.mașinii pe care o conduceam). Pot apărea probleme din cauza acestei greșeli ?
1. După refuzarea ofertei, asiguratorul nu a mai dat nici un semn. Care este următorul pas pe care îl va face asiguratorul, după ce am refuzat oferta înaintată de acesta ?
2. Asiguratorul are vreo obligație să ia în considerare calculațiile pe care le voi depune la dosar ? Sau le pot ignora, dacă ”nu îi convine” ? Au vreo valoare calculațiile pe care le-am făcut în service ?
3. Dacă am făcut aceste calculații în service, există vreo posibilitate ca eu să fiu obligat să îmi repar mașina într-unul din cele două service-uri unde am făcut calculația ?
4. Mașina pe care am condus-o este pe numele fratelui meu (RCA mai ieftin, caz clasic...). După înmatricularea mașinii, acesta și-a făcut mutația în alt județ. Din lipsă de timp, ca să nu mai fiu nevoit să fac N drumuri, am preferat să trec mașina din ROL-ul fratelui meu (ROL care s-a închis după ce și-a făcut mutația din PH în GR), pe ROL-ul meu (ca să pot plăti impozitul), dar fără să schimbăm proprietarul în actele mașinii (dețin procură; impozit la zi);(în actele mașinii este adresa veche a fratelui meu, de până să facă mutația).
Pe scurt : actele mașinii pe numele fratelui meu (care și-a făcut mutația pe Giurgiu, în actele mașinii a rămas adresa veche de PH), dar la primărie este înregistrată pe numele meu în Prahova.
Voi întâmpina greutăți în vederea întocmirii actelor de V:C. (dacă o voi vinde) sau a radierii (dacă voi duce mașina la REMAT) din aceste cauze ?
Am contactat un service autorizat, unde voi face un deviz in baza notei de constatare, pe care il voi depune la dosarul de daună, apoi aștept o nouă ofertă a asiguratorului.
O să descriu pe scurt evenimentul și cele întâmplate ulterior.
Am fost accidentat destul de tare de un domn care mi-a tăiat calea; acesta avea asigurare la una dintre cele mai scumpe societăți.
Domnul și-a recunoscut vina, am facut amiabilă, am fost la constatare, s-a făcut o notă de constatare completă în proporție de 90%.
Constatatorul m-a asigurat că, costul reparației depășește valoarea mașinii și se va declara daună totală.
A doua zi, am primit o ofertă de despăgubire a reparației în regie proprie, ofertă calculată cu cele mai ieftine piese posibile (din dezmembrari probabil).
Am refuzat oferta, costul real al reparatiei, cu piese noi (evt. de origine) fiind dublu. Intenționez să fac o reconstatare (cu un deviz complet) la un service autorizat, dar nu am timp să alerg din cauza serviciului.
Scopul meu este să obțin o despăgubire corectă și să nu fiu păcălit, chiar cu dacă mi se declară daună totală.
Întrebari :
1. Ce urmează d.p.d.v. legal, după ce am refuzat oferta ?
2. Service-ul în care fac reconstatarea trebuie să fie agreat de dânșii sau poate fi orice service autorizat ?
3. Dacă nu este declarată daună totală, sunt obligat să repar mașina în service-ul la care am făcut reconstatarea sau pot alege cu cine și ce fac cu mașina ?
4. Asiguratorul îmi poate calcula costul reparației cu piese din dezmembrări sau e obligat să folosească piese noi (evt.de origine) ?
As vrea sa stiu daca se poate , care sunt toate actele(sau autorizatiile) de care am nevoie pentru a construi un gard de hotar intre mine si vecinul meu in spatele casei.
Tin sa mentionez ca am avut o disputa cu vecinul referitor la hotarul, insa am executat o lucrare de cadastru si intabulare ,in care,in mod corect mi-a revenit hotarul,insa am avut o mica modificare a dimensiunii totale (+ 30mp) pe care nu am trecut-o in Titlul de Proprietate(nu am facut o modificare a acestuia).
Mentionez acestea in speranta ca ma puteti lamurii in legutura cu actele si eventualele piedici care pot aparea.
Multumesc !
O seara buna !
Se considera greseala materiala transcrierea eronata a unei suprafete de teren in Titlul de Proprietate tinand cont ca suprafata exista in realitate si reiese si din documentele pe baza carora s-a facut retrocedarea ?
In TP s-a trecut suprafata de 2100 mp ,iar in doc. de retrocedare si in realitate sunt 3700 mp.
Cum trebuie sa procedez in acest caz pentru corectarea greselii ?
Buna seara !
Am fost astazi la primarie pentru a ma informa despre procedura de rectificare a TP,iar dna. de la registru agricol mi-a spus ceva de genul ca nu se poate modifica pt ca pe harta din primarie apare supraf. de 2100 m2 si nu are de unde sa imi dea diferenta de suprafata,desi pe teren sunt 3700 m2 reali.
Mentionez ca pe adeziunea pe care bunicul meu a facut-o la CAP in 1959,precum si pe docum. care arata cu cat a iesit din CAP apare clar supraf de 3700 m2.
Deasemeni dna de la agricol spune ca nu gaseste cererea de punere in posesie pe care tatal meu a facut-o in 1993 in vederea eliberarii TP,ceea ce mi se pare foarte dubios data fiin eroarea din TP
Intrebare : Imi pot continua actiunea si revedica diferenta de 1600 m2 pe baza documentelor de mai sus legate de CAP ?
De asemeni transcrierea gresita a suprafetei pe TP reprezinta o greseala materiala care se poate solutiona fara actionare in instanta ?
Astept un raspuns ,va rog de la Dvs. pentru ca la primarie sunt luat peste picior din cate se pare.
Multumesc mult !
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Daca autoritatea emitenta este primaria,atunci imi ramane doar instanta,deoarece doamna de la registru agricol din primarie s-a uitat cam ciudat cand i-am mentionat de corectarea titlului.Poate nu cunoaste legea,poate nu vrea...(in zona cu pricina se fac investitii si poate este in interesul primariei sa faca pe " nestiutorii" )
Pentru documente doveditoare incotro ? ANCPI, Arhivele Nationale ?