avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare Titlu de Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare Titlu de Proprietate

Buna ziua,as dori cateva lamuriri daca se poate
De curand am observat o greseala in titlul de proprietate referitor la suprafata unui teren agricol pe care il detin . In realitate terenul masoara 3700 m2 ,insa in TP scrie 2100 m2(tarlaua si parcela sunt corecte).
Pentru verificare am scos din primarie ,copii dupa cererile cu care bunicul meu(prop. in TP) a intrat si a iesit din CAP,din care rezulta intr-adevar suprafata de 3700m2.
Diferenta pe teren este evidenta,am efectuat o masuratoare orientativa si intr-adevar mi-au iesit 3705 m2 fara a incalca proprietatile vecinilor.
As vrea sa stiu catre ce autoritate de stat trebuie sa ma adresez pentru constatarea si corectarea acestei greseli si ce procedura trebuie sa urmez.Deasemeni as vrea sa stiu daca actionarea primariei in instanta este o varianta.
Mentionez ca din primarie nu am primit ajutor in afara ce copiile de mai sus.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:09, 23 Septembrie 2014
Catre autoritatea emitenta, iar in caz de refuz, in instanța cu aceeași instituție.
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Daca autoritatea emitenta este primaria,atunci imi ramane doar instanta,deoarece doamna de la registru agricol din primarie s-a uitat cam ciudat cand i-am mentionat de corectarea titlului.Poate nu cunoaste legea,poate nu vrea...(in zona cu pricina se fac investitii si poate este in interesul primariei sa faca pe " nestiutorii" )
Pentru documente doveditoare incotro ? ANCPI, Arhivele Nationale ?
Buna seara !
Am fost astazi la primarie pentru a ma informa despre procedura de rectificare a TP,iar dna. de la registru agricol mi-a spus ceva de genul ca nu se poate modifica pt ca pe harta din primarie apare supraf. de 2100 m2 si nu are de unde sa imi dea diferenta de suprafata,desi pe teren sunt 3700 m2 reali.
Mentionez ca pe adeziunea pe care bunicul meu a facut-o la CAP in 1959,precum si pe docum. care arata cu cat a iesit din CAP apare clar supraf de 3700 m2.
Deasemeni dna de la agricol spune ca nu gaseste cererea de punere in posesie pe care tatal meu a facut-o in 1993 in vederea eliberarii TP,ceea ce mi se pare foarte dubios data fiin eroarea din TP
Intrebare : Imi pot continua actiunea si revedica diferenta de 1600 m2 pe baza documentelor de mai sus legate de CAP ?
De asemeni transcrierea gresita a suprafetei pe TP reprezinta o greseala materiala care se poate solutiona fara actionare in instanta ?
Astept un raspuns ,va rog de la Dvs. pentru ca la primarie sunt luat peste picior din cate se pare.
Multumesc mult !

Nu primaria corecteaza un TP pentru o eroare materiala, ci comisia judeteana de fond funciar, aflata in cadrul Prefecturii. Faceti o cerere catre aceasta comisie, alaturi de o copie a TP si a documentelor pe care le detineti; aceasta comisie o sa solicite relatii la primarie si ma indoiesc ca cei de acolo nu vor raspunde. Daca se constata cererea dvs. ca intemeiata, veti depune originalul TP la Prefectura si-l veti lua, corectat, tot de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare titlu de proprietate ADR_C ADR_C Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti daca se poate . Se considera greseala materiala transcrierea eronata a unei suprafete de teren in Titlul de Proprietate ... (vezi toată discuția)
În planul de la primãrie am avut un teren de 9,000 mp. ni s-a dat titlu doar pe 5,000 mp. cum putem recupera diferenþa? mihai78 mihai78 Am avut bătaie de cap cu intabularea unei suprafeţe de teren moştenite. Schiţa terenului a fost făcută aiurea. Când am încercat intabularea ... (vezi toată discuția)
Anulare, modificare titlu de proprietate, sau uzucapiune colette2010 colette2010 Buna seara! Spuneti-mi va rog parerea dvs pt urmatoarea situatie: parintii depun cerere de reconstituirea dr de proprietate dupa revolutie, dar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)