Pentru ca intotdeauna am primit raspunsuri prompte de la Dvs, va cer din nou ajutorul intr-o problema, in speranta ca ma puteti ajuta.
Din septembrie 2014 si pana acum, am avut 90 zile de concediu boala
suferind o fractura la coloana. Dupa aceea m-am intors la lucru din 10 decembrie, insa vremea s-a inrautatit brusc si fiind gheata si polei, nu mai pot iesi din casa pt a cere alt concediu medical, pt asta fiind nevoie de mai multe acte, trimiteri, plus prezentarea la o comisie de expertiza.
Deci am facut cerere de concediu fara plata pe perioada 6-31 ianuarie,
care mi s-a aprobat, in ideea ca ma voi prezenta la medic cand se va putea umbla pe strazi, pentru ca oricum am dreptul sa ma pensionez de boala.
Intrebarea:
in timpul concediului fara plata se poate acorda concediu medical?
Cum se trece de la una la alta? Sau trebuie sa astept sa treaca concediul fara plata si dupa aceea sa intru in concediu medical?
In primul rand "La multi ani" tuturor!
Pentru ca trebuie sa iau urgent o decizie (pana in 8 ian 2015), va rog sa-mi raspundeti cat se poate de repede.
Sunt profesoara, am implinit 57 ani la 12 oct 2014, am o vechime totala
in munca la data de 1 ian 2015, de 30 ani (plus inca 7 luni de somaj)
si o vechime de 26 ani in invatamant.
Am decizie de grad de handicap mediu permanent pt care primesc 33 lei pe luna, incepand cu anul 2013, cod boala G70, cod handicap 1, boala a aparut
DUPA incadrarea in munca (adica din 1992)
Deci teoretic as avea dreptul atat la pensie anticipata cat si la pensie de invaliditate gr II.
Din septembrie 2014 si pana acum, am cumulat 90 zile concediu medical
(pe langa boala de baza, am avut si o fractura de vertebra)
Intrebarea:
In care caz, pensia este mai mare?
(stiu ca nu puteti sa-mi dat cifre exacte,
dar va rog sa-mi spuneti aproximativ, ca sa stiu unde sa depun actele)
Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate!
Sunt nascuta la 12 oct 1957, in 1 sept 2014 am o vechime totala in munca de 29 ani 7 luni, din care am lucrat ca profesoara 25 ani si 11 luni.
In toti acesti ani am fost somera in total 11 luni.
In anii 1996-97-98 am lucrat cu norma intreaga
fiind incadrata si in grad II de handicap, iar apoi, din 2013 mi s-a acordat grad de handicap mediu permanent (cod boala G70)
Mentionez ca am gradul didactic I.
In presa s-a scris ca profesorii cu minim 25 ani vechime si grad I (conform OUG nr 49/26.06.14) se pot pensiona fara penalizari cu 3 ani mai devreme.
Deci eu cand pot sa ma pensionez?