avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata sau pensie de invaliditate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata sau pensie de invaliditate?

In primul rand "La multi ani" tuturor!
Pentru ca trebuie sa iau urgent o decizie (pana in 8 ian 2015), va rog sa-mi raspundeti cat se poate de repede.
Sunt profesoara, am implinit 57 ani la 12 oct 2014, am o vechime totala
in munca la data de 1 ian 2015, de 30 ani (plus inca 7 luni de somaj)
si o vechime de 26 ani in invatamant.
Am decizie de grad de handicap mediu permanent pt care primesc 33 lei pe luna, incepand cu anul 2013, cod boala G70, cod handicap 1, boala a aparut
DUPA incadrarea in munca (adica din 1992)
Deci teoretic as avea dreptul atat la pensie anticipata cat si la pensie de invaliditate gr II.
Din septembrie 2014 si pana acum, am cumulat 90 zile concediu medical
(pe langa boala de baza, am avut si o fractura de vertebra)

Intrebarea:
In care caz, pensia este mai mare?

(stiu ca nu puteti sa-mi dat cifre exacte,
dar va rog sa-mi spuneti aproximativ, ca sa stiu unde sa depun actele)

Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate!
Cel mai recent răspuns: pozitivista , utilizator 17:26, 7 Ianuarie 2015
Pensia de invaditate este mai mare de cat cea anticipata,pentru ca se calculeaza ca si cea de limita de varsta.
In cuantumul pensiei anticipate nu intra stagiul asimilat(cursuri universitare de zi,pensie de invalidtate).
Multumesc mult pentru raspuns!
Acum cel putin stiu de unde s-o apuc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat 12 ani gr 2_a încă 21 ani in campul muncii ,4ani pensie invalid.gr 2 ..pot ieși anticipat fara penalitate ? am 57 ani iar de la comisie am primit decizie definitivă Elisabeta Mariana chirtes Elisabeta Mariana chirtes Total vechime 33 ani din care 12 Gr 2 plus un an pensie Gr 3 și 3 ani Gr 2 .. acum am primit decizie definitivă de la comisie și am 57 ani. Când pot ieși ... (vezi toată discuția)
Data pensionarii ContSters220737 ContSters220737 Buna seara.Vin cu rugamintea de a ma ajuta in problema pensionarii mele.Sant nascut in 19 iunie 1955.Am lucrat in perioada 6 Ian.1973-30 Iun.1990si 4 Iul ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala in educatie OpreaRamona OpreaRamona nascuta la 11 februarie 1963 vechime la 1 octombrie 2015 30 de ani doresc raspuns cand pot iesi la pensie multumesc (vezi toată discuția)