avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Activitate coco1961

Activitate coco1961

Buna ziua, in data de 25 iunie am depus cerere de recalculare a dosarului de pensii limita de varsta conform legii 155/2015 la Casa de pensii [editat] si nici pana in ziua de azi nu am primit nici un raspuns. Care este perioada maxima la care trebuie sa primesc un raspuns la cererea depusa?

[Mesaj editat - 2.13 din regulament]
Răspuns la discuția GRUPA I DE MUNCA
Sunt nascut la data de 24.01.1961 si am lucrat 4 ani miner subteran 100% la IPEG Campulung Moldovenesc si actuala guvernare nu respecta legea 263/2010 care la atr. 30 al. 1 arata ca personalul care si-a desfasurat activitatea subteran 50% din timpul normal de munca se incadreaza in grupa speciala. Pe langa acesti 4 ani am mai lucrat peste 20 de ani in grupa speciala si 3 ani si 5 luni in grupa II 100%. Pentru anii lucrati subteran 100% nu beneficiez de reducere pentru a ma putea pensona, pe ce cale sa apuc sa-mi castig drepturile deoarece momentan nu am nici un loc de munca.
Cand se modifica scaderea varstei de pensionare sub 6 ani la grupa I de munca.
Răspuns la discuția grupa I de munca
Perioada lucrata ca miner subteran 100% este: 22.09.1986 - 27.05.1990 ( aceasta perioada nu imi este recunoscuta in conditii speciale conform legii 263/2010 art.30 alin.ci Casa de Pensii Suceava o incadreaza in grupa I de munca motivand ca nu am exploatat carbune si minerale)
Răspuns la discuția grupa I de munca
Va multumesc de raspuns, sa inteleg ca in instanta nu as avea nici o sansa , atunci unde ma sfatuiti sa ma adresez?
Am lucrat 20 de ani in grupa speciala la CFR, 3 ani si 6 luni in grupa II 100%, 3 ani si 8 luni miner subteran 100% la IPEG Campulung Moldovenesc. Casa de pensii Suceava perioada lucrata ca minier subteran 100%mi-o incadreaza in grupa I si nu in grupa speciala conform legii 263/2010. art. 30 alin.1. Ce sansa am daca ma adresez justitiei?