avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... GRUPA I DE MUNCA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

GRUPA I DE MUNCA

Cand se modifica scaderea varstei de pensionare sub 6 ani la grupa I de munca.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:43, 10 Mai 2015
Cand se va modifica legea in Parlament.
Sunt nascut la data de 24.01.1961 si am lucrat 4 ani miner subteran 100% la IPEG Campulung Moldovenesc si actuala guvernare nu respecta legea 263/2010 care la atr. 30 al. 1 arata ca personalul care si-a desfasurat activitatea subteran 50% din timpul normal de munca se incadreaza in grupa speciala. Pe langa acesti 4 ani am mai lucrat peste 20 de ani in grupa speciala si 3 ani si 5 luni in grupa II 100%. Pentru anii lucrati subteran 100% nu beneficiez de reducere pentru a ma putea pensona, pe ce cale sa apuc sa-mi castig drepturile deoarece momentan nu am nici un loc de munca.
Precizati:
-Care este perioada celor 4 ani in subteran;
-Ce specificatii(mentiuni)se fac asupra acestor 4 ani in carnetul de munca,sau adeverinta.
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2015
Carp Mircea, utilizator
Ati mai primit raspunsuri la aceste probleme in:

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa i de munca coco1961 coco1961 Am lucrat 20 de ani in grupa speciala la CFR, 3 ani si 6 luni in grupa II 100%, 3 ani si 8 luni miner subteran 100% la IPEG Campulung Moldovenesc. Casa de ... (vezi toată discuția)
Grupa speciala negru daniel negru daniel buna seara asi dori sa aflu si eu daca tatal meu care a muncit la mina dalja din petrosani si apoi la mina zlatna se poate incadra la grupa speciala el muncind ... (vezi toată discuția)
Pensii pirvan_pantilie pirvan_pantilie Buna ziua, Am lucrat 3 ani 7 luni si 3 zile la IPEG, in functia de sondor subteran,beneficiind de grupa I speciala. Ulterior m-am tansferat la o mina de ... (vezi toată discuția)