avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate Danieladvd

Activitate Danieladvd

Buna ziua!
Tatal meu a decedat in 2014 fara sa faca succesiunea cu sora lui dupa bunicii nostrii. Acum noi, cei 4 copii mostenitori, am inceput succesiunea cu matusa noastra. Tot ce avem de impartit sunt terenuri. Bunica i-a facut act de vanzare cumparare matusii pe cel mai valoros teren pe care il detinea. Tatal meu si sora lui au impartit terenurile si le-au folosit cum s-au inteles tot timpul asta de la Revolutie. Bunica a fost si ea in viata pana in 2002. Acum, la timpul succesiunii, matusa mea nu mai e multumita cu intelegerea lor si vrea sa obtina si urmatorul cel mai valoros teren.
Inteleg ca nu putem ataca actul de vanzare cumparare, dar se poate face ceva considerandu-se ca terenurile au fost de fapt imparatite asa de o bucata buna de timp?
Ce strategie recomandati?
Multumesc!
Multumesc frumos!:)
Multumesc pentru raspuns!
Draga AvocatNet.com,

Tatal meu a murit fara sa faca succesiunea dupa parintii lui decedati (bunicii mei). Tatal meu are o sora inca in viata. Cei 4 copii ai tatalui decedat si sotia supravietuitoare vrem sa deschidem succesiunea bunicilor. Am inteles din alte raspunsuri pe forum ca cei 4 copii au dreptul impreuna la 3/8 si sotia supravietuitoare la 1/8 din averea bunicilor, iar sora tatalui la 1/2. Propritatile bunicilor sunt in forma de terenuri.

Intrebarea mea este daca dupa succesiunea bunicilor, copiii si sotia supravietuitoare pot lua titlurile de propritate direct pe numele lor sau trebuie sa facem pasul urmator, adica sa facem succesiunea tatalui decedat si abia apoi se pot lua titlurile de propritate? Nu stiu ce document se obtine de la notar dupa procedura de succesiune.
Multumesc frumos pentru ajutor!
Multumesc frumos tuturor pt raspunsuri
Restul mostenitorilor avem documentele bancare din care vedem cat, de unde si cand a fost retras. Fratele incearca sa ne conditioneze si sa ne forteze mana sa renuntam la alte proprietati ca sa puna banii in masa succesorala. Este acesta un caz in care succesiunea se poate face la notariat sau mai degraba in instanta?
Banii nu au folositi pt inmormantare. Tatal nostru a avut intentia sa imparta totul in mod egal.
Fratele meu a retras banii din conturile pe care a fost imputernicit de Tatal meu. I-a retras chiar in ziua decesului dar inainte de deces. Mai intra banii acestia in masa succesorala? Multumesc!