avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate Andreia08

Activitate Andreia08


ynocentta a scris:

Este un aspect minor care poate fi indepartat printr-un artificiu tehnic,in loc de bara metalica care vine deasupra vitrinei se poate executa ogiva


Multumesc pentru raspuns. Nu inteleg termenii tehnici, nu lucrez in domeniu. Am contactat proiectantul care ne-a spus ca este nevoie de parerea expertului in constructii. Acesta trebuie platit cu o suma destul de mare pt.noi dupa care in f-ctie de parerea lui , proiectantul modifica proiectul (alti bani )care are nevoie din nou de aprobare ( alti bani ) .
Ceea ce ma face sa cred ca o luam de la capat cu toate avizele si aprobarile , plus lipsa acordului noului proprietar. . Si sa nu mai spun ca buzunarul meu e tot mai gol.
Intrebarea mea este : pot continua lucrarea asa cum este ? Are sanse de castig in instanta acest domn ? Mentionez ca il deranjeaza doar bara de legatura de la acel L.
La sfarsitul anului 2014 m-am gandit impreuna cu 2 vecini ca ne-ar prinde bine un balcon. Locuim la parter-inalt , deasupra unor spatii comerciale.
In 2015 am strans semnaturi de acord de la vecini si de la proprietarii spatiului , Am cerut acordul asociatiei de proprietari.
Am primit acordul tuturor vecinilor iar Asociatia a facut o sedinta-Adunare generala si au supus la vot, acesta fiind favorabil am primit acordul pentru construirea a 3 balcoane.
Am facut contract cu proiectantul in febr.2015 si a inceput munca : autorizatii de tot felul.
Intre timp a decedat socrul si am stopat o vreme procesul din lipsa de timp, bani si comunicare intre vecini.
Unul din vecini,suparat, a dorit sa urgenteze totul si a pornit singur actiunea. Prin urmare toata documentatia (avize) a ramas la el iar eu a trebuit sa o iau de la capat. In 2016 am obtinut din nou toata documentatia (avize+autorizatie urbanism, constr.).
Anul acesta in iulie ne-am apucat in sfarsit de construit balconul,
Fiind suspendat , avem nevoie de un schelet metalic care sa sustina greutatea. Dupa montarea stalpilor de sustinere apare noul proprietarul al unei portiuni din spatiului comercial , (este pe coltul balconului- sub unul din geamurile mele) si imi spune ca el a cumparat spatiul cand am inceput eu demersurile si ca el nu e de acord cu balconul pt ca il deranjeaza bara metalica care vine deasupra vitrinei lui. Si nu imi va da acordul , ba chiar ma da in judecata daca continui.
Intrebarea mea este : am nevoie de acordul lui ? Are doar o bucatica de spatiu care vine doar sub un colt al balconului meu .
Desi a cumparat spatiul in febr. 2015 nu a anuntat Asociatia de Propr. decat in iunie 2016 cand a fost trecut la cheltuielile administrative.
Eu nu am 2 zile libere consecutiv doar 48 de ore libere. Eu lucrez luni 30.01 de dupamasa Normal eu am doar ziua de duminica libera atat timp cat luni lucrez.
Acum am primit un alt raspuns de la ei. Se considera liber ziua de 06.01.2017 liber pt.ziua de 24.01.2017 ..in ziua de 6 eu fiind in concedou de odihna,
Este posibil ?
Multumesc pentru taspuns. On data de 30 lucrez de la 16 la 20 , deoarece legea a fost modificata si nu trebuie sa avem 2 zile libere consecutiv ci doar 48 de ore de repaus intre zilele lucratoare.
Sunt angajata unei multinationale cu norma 4 ore de luni pana sambata. Iar cand lucrez sambata primesc normal o alta zi libera compensatorie in cadrul aceleasi saptamani.
De data aceasta sambata in care trebuie sa lucrez este in 28.01 iar conf.legii pt.ziua de 24.01 (zi libera legal) am primit liber in 23.01 dar nu am primit o alta zi libera pentru sambata ce urmeaza sa o lucrez.
Se poate cosidera ziua libera nationala si ca zi libera avordata pentru sambata lucrata ?
Buna ziua.
Sunt angajata unui unui call center cu jumatate de norma -4 ore. In luna iulie am semnat un act aditional pt.marire de salar. Acest act adit. continea si modificarea orarului, respectiv de luni pana sambata, intervalul orar 10-20.
Eu am facut la angajare o cerere pt.a lucra doar de dimineata. Cerea a fost aprobata iar de mai bine de 1 an se respecta. Incepand de sapt.aceasta mi-a fost modificat orarul de la 16-20, fara sa ma anunte nimeni in prealabil.
Eu pana acum nu am lucrat sambata dar de cand cu modificarea m-au trecut si sambata pe orar , mi-au dat 1 zi libera in cursul aceleasi saptamani dar nu mai am 2 zile libere consecutiv , cum cere legea !?
Intrebarile mele sunt :
1.din punct de vedere legal, sunt obligata sa merg sambata la lucru ?
2.se considera ore suplimentare sau nu ? Trebuie sa am 2 zile libere consecutiv ?
3.pt.schimbarea orarului pot face ceva ?
4.Daca imi dau demisia, avand inca 10 zile Co neefectuat sunt obligata sa stau in preaviz ?

Multumesc.
Blocul este construit pe un teren privat, iar terenul s-a impartit proprietarilor, fiecare ap avand in proprietate intre 15 si 30 mp teren dupa care platim impozit.
In ceea ce priveste unirea ap. doream sa stiu care sunt demersurile pt. ca unirea este posibila neexistand intre ap.decat un zid de caramida.
Asociatia de ce ar trebui sa isi dea acordul ?
Multumesc pentru raspunsuri. Voi finaliza in curand contractul cu Prima casa deci voi putea uni cele 2 ap.?
In ceea ce priveste spatiul verde si aleea de acces ce imi puteti spune.
Buna ziua

Am cumparat impreuna cu parintii 2 apartamente intr-un bloc nou. Apartamentul meu este in suprafata utila de 56.65 mp , cota indiviza 0,73/100-a parte cumparat cu Prima casa iar al parintilor este in suprafata utila de 39,43 mp cu cota indiviza de 0,51/100-a parte cu banii jos. As vrea sa unesc aceste apartamente si sa fac un singur contract cu furnizorii de utilitati. Este posibil ? Cum as putea realiza acest lucru ? Ce cheltuieli as avea la asociatie/administratie ? Cum se va calcula fondul de rulment si cel de reparatii ?
Ap.este la parter si spatiu verde din fata geamurilor nu este amenajat. As putea sa pun un gard si sa il amenajez eu sau in a cui responsabilitate intra acest lucru ?

O ultima intrebare : exista vreo lege referitoare la blocarea cailor de acces, ma refer la parcarea autoturismelor in fata aleii care duce la scara blocului.

Multumesc.