avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate alinared

Activitate alinared

Buna ziua! Mama mea a lucrat in Italia cu contract de munca aproximativ 19 ani, este iesita la pensie in Romania ,si in 2022 a indeplinit conditiile de iesire la pensie si pt perioada cotizata in Italia, a depus dosarul in Romania, in iunie 2022, (asa se depune, ea locuind acum in Romania) si cei de aici l-au trimis in Italia. Nu a primit nici un raspuns dupa 2 ani si 2 luni de cand a fost depus, suna in Italia la INPS si cei de acolo ii spun ca nu ii pot da relatii pana nu le da mama nr de protocol, ea nu are altceva decat nr de inregistrare de la casa de pensii Galati,unde a fost dosarul depus. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, ce ar putea face, mentionez ca ea locuieste acum in Romania, nu mai are rezidenta acolo.Multumesc!
Penalitatile calculate de Asociatia de Proprietari ,se prescriu? Am niste penalitati calculate acum mai bine de 7 ani, debitul este la zi si vreau sa stiu daca in cazul instrainarii apartamentului sunt obligata la plata acestor penalitati?! Suma este in jur de 3000 lei si presedintele a cerut la vremea aceea un fel de ipoteca de rang 2 pana la plata acestora?...
Buna ziua!

am nevoie de un sfat, ma aflu in urmatoarea situatie. Am o sora doar dupa tata, dintr-o alta casatorie a tatalui meu. Aceasta sora despre care am aflat la decesul tatalui nostru, acum 2 ani a decedat.Nu stie nimeni sa fi lasat nici un testament si nu a fost casatorita, nu are copii si mama ei, este decedata din 2012. Acum la decesul ei am aflat ca eu si un alt frate al nostru tot numai dupa tata am fi primii mostenitori., deci tatal nostru a avut mai multi copii cu femei diferite. Sora mea mai are ca si rude in viata un unchi din partea mamei ei care sustine ca ar fi singurul mostenitor. Care sunt succesorii legali si in ce ordine?
Sunt unicul copil din prima casatorie a mamei. In a doua casatorie mama a nascut un copil, o sora. mama si sotul ei au cumparat in timpul casatoriei un apartament in Romania si unul (prin credit ipotecar) in Torino/Italia. Intre timp relatia cu sotul s-a deteriorat, dar inca nu au divortat. Mama vrea sa ii lase casa din Italia surorii mele (dupa decesul lor) cu conditia ca sora mea sa achite restul ratelor, atunci cand mama nu va mai putea munci si casa din Romania sa-mi ramana mie, aceasta avand clar o valoare mai mica. Ce acte trebuie si poate sa faca mama mea pentru toate astea fara semnatura sotului ei? un testament sau ce alte acte si unde ar trebui sa mearga? mentionez ca mama locuieste in Italia si sotul ei in Romania. Ea ar vrea ca si eu si sora mea sa mergem la ea in Italia pentru a stabili si legaliza cumva aceasta dorinta a ei.
Va multumesc frumos pentru lamuriri. Fratele are copii, deci partea lui este mostenita de sotie si copii.Cumnata nu doreste sa vanda,deci nu cred ca v-a accepta despagubirea. Cat despre a delimita fizic, este aproape imposibil.Ramane oricum sa ne adresam instantei.

Multumesc inca odata pentru lamuriri.
Nu stiu daca m-am facut bine inteleasa: casa este casa parinteasca pentru care exista dezbatere de mostenire, facuta dupa decesul parintilor. Suntem 5 mostenitori (am fost, am ramas 4 dupa decesul fratelui) si acum noi 4 ramasi vrem sa vindem dar sotia fratelui meu decedat , se opune vanzarii.
Buna ziua!

Ajutati-ma cu un raspuns. Avem o proprietate la tara impreuna cu fratii mei mostenire de la parinti. Am fost 5 frati, si unul a decedat anul trecut. Noi acum, cei patru ramasi vrem sa vindem proprietatea, dar cumnata mea/sotia fratelui decedat se opune vehement acestei vanzari. Exista vreo posibilitate prin care putem vinde casa si fara acordul ei? Cum se poate proceda in aceste caz?