avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire sau act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire sau act vanzare cumparare

Sunt unicul copil din prima casatorie a mamei. In a doua casatorie mama a nascut un copil, o sora. mama si sotul ei au cumparat in timpul casatoriei un apartament in Romania si unul (prin credit ipotecar) in Torino/Italia. Intre timp relatia cu sotul s-a deteriorat, dar inca nu au divortat. Mama vrea sa ii lase casa din Italia surorii mele (dupa decesul lor) cu conditia ca sora mea sa achite restul ratelor, atunci cand mama nu va mai putea munci si casa din Romania sa-mi ramana mie, aceasta avand clar o valoare mai mica. Ce acte trebuie si poate sa faca mama mea pentru toate astea fara semnatura sotului ei? un testament sau ce alte acte si unde ar trebui sa mearga? mentionez ca mama locuieste in Italia si sotul ei in Romania. Ea ar vrea ca si eu si sora mea sa mergem la ea in Italia pentru a stabili si legaliza cumva aceasta dorinta a ei.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:30, 17 Martie 2016
pentru toate astea fara semnatura sotului ei?

niciun act. va trebui sa ceara partajul daca sotul nu e de acord.
Prin testament va poate lasa, dar numai cota ei. Dupa decesul ei, puteti imparti cu sora cf dorintei mamei insa dupa ce vede ea ce face cu partea tatalui, ea fiind singura care il mosteneste.. va ramane de vazut care decedeaza primul..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Mostenire cypry cypry Tatal meu a decedat inainte de a ma naste eu, mama mea nu era casatorita cu el cand a survenit decesul. Dupa nasterea mea eu am pastrat numele de familie (de ... (vezi toată discuția)
Mostenire lia_nedelcu lia_nedelcu Mostenire Va rog, am urmatoarea intrebare: Suntem trei frati, ce drepturi legale de mostenire avem in urmatoarea situatie? Mama mea este recasatorita de ... (vezi toată discuția)