Am cumparat o masina cu act de vanzare cumparare, dar nu am inregistrat masina, merg asa cu ea.
Am facut un accident si trebuie sa fiu despagubit, dar de la asigurari mi s-a spus ca eu nu primesc nici un ban pana nu este prezent propietarul masinii din acte, sau pana nu fac dovada ca am inregistrato la fiscal.
Exista vreo portita pentru asa ceva? Nu pot sa o pun la fiscal deoarece nu cred ca are impozitul platit (apropo de asta, cum pot sa verific?), si propietarul nu cred ca o sa fie de acord sa piarda timp pentru mine, este din alt oras...
A doua intrebare este daca am selectat bani in regie propie, si mi-a facut un deviz cu o suma, pot sa schimb acum sa spun ca vreau sa o repar intr-un service?
Am cumparat o masina din Germania de la un turc. (Mare greseala am facut)
Am facut acte in germania, personal. Am adus masina in tara, am circulat cu ea 3 luni.
Am facut rar-ul fara probleme, am platit impozit la primarie, asigurare, tot ce trebuie.
Cand am ajuns la politie, ofiterul de acolo mi-a spus ca actele mele impreuna cu numerele de Zoll, vor fi retinute, deoarece masina mea apare ca fiind cu probleme la asigurare in Luxembourg.
Nu stie inca despre ce este vorba, va investiga, dar in programul european de asigurari masina mea a avut niste probleme in tara respectiva.
Intrebarea mea este ce pot face acum? Banii nu ii mai pot recupera dar as vrea sa stiu unde anume se cauta o masina, sa verifici daca are probleme? Eu de unde sa stiu cand o cumpar ca ea are probleme, daca mi-am facut acte de germania valabile si legale. Nu trebuia sa imi spuna germanii ca este o problema?
Buna ziua,
Conduceam cu 96km/h (spun politistii, eu pe gps aveam 90-91) si am primit 10 puncte de amenda si 6 de penalizare. Amenda rutiera in valoare de 1050 lei in mai mult de 2 zile lucratatoare.
In procesul verbal este trecut numarul buletinului gresit, ultima cifra a scris 8 inloc de 5.
Ma intreb daca pot sa fac contestatie pentru ca numarul buletinului este gresit, practic nu sunt eu acolo.
Inca o chestiune, din amenda asta de 1050 lei, in procesul verbal scrie ca pot plati doar 475 lei in 48 ore. Ori asta inseamna o amenda de 950 lei si nu 1050. Pana la urma cum este corect? A gresit el matematic sau se plateste mai putin de 50% in 48 de ore?