avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate gbar

Activitate gbar

15 zile picior in gips ,

Szekely Barna a scris:

In cazul meniscului nu se aplica aparat gipsat. Mai mult la op menisc după 24 de ore trebuie sa te apuci de procedura de recuperare. Dar având aparat gipsat nu se poate. Înseamnă că mai trebuie sa aibă ceva. Ligamente, fractura...

15 zile picior in gips imobilizat. Cat de grava ar putea fi vatamarea ? Alte informatii nu mai am .
Multumesc mult. Deci e timp suficient, chiar si pentru negociere directa cu asiguratorul
Societatea de asigurari a platit amiabil ceva, sau doreste o cauza civila ?
Certificatul medico-legal cat a consemnat in cazul unui picior in gips cu operatie?

Ana.Maria.03 a scris:

Buna seara! Matusa a mea a fost lovita pe trecerea de pietoni, ulterior ajungand la spital cu ambulanta. La fata locului a fost politia si s a constatat accidentul auto. Aceasta are un picior in gips, si nevoie de operatie la aceasta. Soferul care a accidentat o era atent pe telefon in momentul producerii accidentului. Ce pasi trebuie sa urmeze pentru a cere despagubiri morale si materiale?

Buna ziua si La multi ani! Cate zile de ingrijiri medicale i-au fost date matusii?
A reusit sa obtina daunele de la polita RCA a vinovatului ?

Care este momentul de la care persoana vatamata poate sa mearga in civil catre asigurator ? Dupa cele 90 de zile in care se stabileste clasarea in penal, sau oricand?
SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Doamna poate solicita daune materiale și morale, dar acestea sunt acoperite de asigurător. Stabilirea acestor daune se poate face amiabil sau prin instanta. Și dacă se ajunge în instanță, dvs veți avea calitatea de intervenient forțat, iar sumele vor fi achitate de către asigurător.

Daca victima unui accident rutier nu face pangere penala, atunci ea poate sa ceara in instanta civila daune, sau sa se inteleaga amiabil cu conducatorul auto vinovat, oricand de la producerea accidentului.
Intrebarea mea este urmatoarea: daca persoana vatamata in accident face plangere penala, care este momentul de care poate sa se indrepte in civil catre asigurator ? Dupa clasarea dosarului penal pe motiv ca sunt mai putin de 90 de zile, sau oricand ? Odata efectuata plangerea penala de catre persoana vatamata, aceasta poate sa si-o retraga oricand ? Am inteles ca odata ce persoana vatamata se duce la spital (UPU), procedurile implica faptul ca politia deschide autom,at dosar penal in rem. Multumesc
Multumesc mult pentru amabilitate. Probabil ca un act notarial de intelegere face aproape imposibila obtinerea a ceva de pe polita RCA. Intelegerea este clar posibila in privinta unei sume modice (6000-9000 euro) si in privinta rapiditatii de a o obtine, dar intrebarea mea pentru dumneavoastra ar fi:
este posibil ca aceasta intelegere sa vizeze si latura penala, preventiv, in cazul nefericit in care ar necesita peste 90 de zile? Cu siguranta viata nu i-a fost pusa in pericol.

Ideal ar fi - dar nu stiu daca e posibil - victima intelege sa retraga plangere penala sau prealabila in cazul in care aceasta a fost deja depusa, dar isi rezerva dreptul pentru pretentii civile si materiale de la societatea RCA la care are asigurat cel vinovat, sau accepta o suma.

Tot pe forum am gasit cazuri cu 50 de zile de ingrijiri medicale:
fractură de claviculă cu deplasare
politraumatism constând în: fractura de claviculă, traumatism abdominal acut soldat cu ruptură traumatică de splină și pneumotorax, tratat chirurgical, traumatism cranio-facial.
traumatism de coloană vertebrală cu fractură cominutivă de vertebră,
fractura maleola tibiala dreapta, internat de urgenta si operat ,unde s-au montat 2 suruburi

N-am gasit nimic de fractura menisc picior. In fine. Orice comentariu e binevent
Răspuns la discuția Incident masina pieton
Victima unui accident rutier a facut la o zi dupa accident plangere penala, este
imobilizata pentru 15 zile cu piciorul in gips, cum trebuie sa procedeze autorul accidentului
in relatie cu persoana vatamata, pentru ca aceasta sa isi retraga plangerea?
Persoana vatamata, chiar necunoscand-neavand pana acum vreun certificat,
are in vedere situatia ca, daca i se dau peste 90 de zile de ingrijiri medicale, actiunea civila o va despagubi polita RCA,
nu are in vedere situatia-optimista pentru autor, ca sub 90 de zile inlatura raspunderea penala.
Victima unui accident rutier a facut la o zi dupa accident plangere penala, este
imobilizata pentru 15 zile cu piciorul in gips, cum trebuie sa procedeze autorul accidentului
in relatie cu persoana vatamata, pentru ca aceasta sa isi retraga plangerea?
Persoana vatamata, chiar necunoscand-neavand pana acum vreun certificat,
are in vedere situatia ca, daca i se dau peste 90 de zile de ingrijiri medicale, actiunea civila o va despagubi polita RCA,
nu are in vedere situatia-optimista pentru autor, ca sub 90 de zile inlatura raspunderea penala.