avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Activitate gbar

Activitate gbar

Răspuns la discuția Sanctiuni pentru denuntator
Va multumesc mult. Ori organele penale ar putea sa ignore prescriptia, dar la camera preliminara si instanta sa se constate ca e prescriptie. Ori procurorul aplica direct - banuiesc ca in urma unor calcule - art. 16 alin 1 lit. e) si f)
Sanctiuni pentru danuntator.
Un danuntator care stie ca denuntul sau (sesizarea organelor penale, a Ministerului Public) se refera la o fapta pentru care stie ca a intervenit prescriptia, risca sanctiuni penale sau civile, in urma contra-actiunii presupusului faptuitor, sau al parchetului din oficiu ?
Dar nu trebuie sa fie vreun motiv serios, special, pentru care componenta completului stabilita aleator la inceputul litigiului de la Curtea de Apel , se schimba, impotriva principiului continuitatii ?
Multumesc pentru raspuns. Azi l-am vazut. Nu e hotarare administrativa: este o hotarare incheiere prin care mi s-a aprobat amanarea pentru lipsa de aparare. Ambele, si incheierea pronuntata de A si B, si hotararea pronuntata de A si C sunt la dosarul electronic.
Litigiu civil la CAB. Hotararea judecatoreasca a fost pronuntata de un complet format de judecatorii A si B. Mai exista o incheiere de sedinta pronuntata de judecatorii A si C. La dosarul electronic nu exista nici o incheiere prin care se schimba completul. CUM DE E POSIBIL ?
Buna seara. Multumesc pentru raspuns. Litigiu civil. Recurs impotriva incheierii prin care s-a respjns o recuzare, din cadrul unei contestatii in anulare, Recursul s-a respins ca nefondat. O solutie favorabila ar fi insemnat casarea hotararii prin care s-a solutionat contestatia in anulare. Decesul a survenit la 2 luni inainte de pronuntarea din recurs. Cu o luna inainte instanta de recurs a fost informata de deces, cauza fiind astfel suspendata de drept. La un moment dat s-a cerut instantei introducerea in cauza a mostenitorilor. La unica sedinta a recursului, am propus suspendarea cauzei pe motiv ca dosarul era cerut in alt litigiu. Nu s-a acceptat suspendarea si dupa amiaza s-a respins recursul. Intrebarea este daca mostenitorii, printre care si eu, au fost introdus sau nu, sau daca puteau sau nu fi introdusi in aceasta unica sedinta unde nu s-au discutat prea multe.
Cum se procedeaza daca hotararea judecatoreasca a fost
pronuntata impotriva unui reclamant, care a decedat inainte de pronuntare ? Cum se poate anula o astfel de hotarare?
Nu este banc. Este o posibilitate , ca asa s-ar fi intamplat, desi e greu de dovedit/
Răspuns la discuția greseala sau infractiune?
Si eu inclin sa cred ca nu ar fi infractiune, totusi, dosarele sunt intarziate.
Nimeni nu il poate intreba pe grefier de ce a trimis dosarele ?
Am 2 revizuiri pe rol, care ataca 2 hotarari din alte 2 dosare x si y.
Aceste ultime 2 dosare lipsesc. Am aflat ca in iulie 2023, au fost trimise spre atasare la un al treilea dosar z. Este fapta penala ce a facut grefierul arhivar? Dosarele x si y nu sunt necesare pentru solutionarea dosarului z. Hotararea din z a fost pronuntata dar de 2 luni nu a fost redactata. Astfel, dosarele care necesita atasarea dosarelor x si y au fost intarziate cu 6 luni
SUNTEM PE DRUMUL CEL BUN, VA MULTUMESC.
Am depus cererea de introducere pe 16 octombrie. La un dosar este deja programata sedinta in noiembrie. La al doilea dosar nu e programata nici o sedinta. Stiti cumva daca cererea se taxeaza?
Pentru dosarul cu sedinta deja programata, primul lucru banuiesc este introducerea mostenitorilor. Nu ar fi instantei , peste o saptamana sau doua, chiar sa si solutioneze dosarul.
Pentru dosarul fara sedinta: trebuie ca eu (mandatar) in mod special sa CER O SEDINTA de introducere a mostenitorilor, sau Curtea de Apel Bucuresti primind cererea de introducere mostenitori, va aloca din proprie initiativa o sedinta de introducere + o sedinta de solutionare dosar ?