Buna dimineata!
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra! Pentru a solicita expertiza informatica, precum si suspendarea platii facturii, este suficienta o notificare prin e-mail sau trebuie sa folosesc alte proceduri?
In trecut, am inregistrat un cont la o casa de licitatii si am participat chiar la doua sau trei licitatii, dupa care mi-am pierdut interesul si nu am mai accesat contul o lunga perioada de timp. Vineri, in schimb am primit prin e-mail o factura proforma pentru un lot adjudecat de mine la o licitatie care a avut loc cu o seara inainte, licitatie la care bineinteles ca eu nu am participat. Regulmentul oricarei licitatii in cadrul acestei case prevede ca o data adjudecat un lot va trebui sa-l si platesc sau sa platesc dublul comisionului de participare (adica 40% din valoarea de adjudecare). Am luat legatura cu reprezentantii casei de licitatii si le-am explicat situatia, insa la verificare dansii au spus ca pe video se vede intr-adevar ca paleta cu numarul aferent contului meu este ridicata (deci licitatia e legitima). Acest fapt este cu neputinta, deoarece eu nici macar nu am accesat site-ul respectivei case cel putin in ultimele trei luni (am verificat istoricul tuturor dispozitivelor din casa pentru a ma asigura de acest fapt) daramite sa fi participat la o licitatie. Singur mea explicatie pentru situatia de fata este fie o eroare in platforma de licitare fie un atac asupra contului meu (putin probabil deoarece nu cred ca un atacator s-ar fi oprit la a licita un singur lot). Totusi in cazul de fata risc sa fiu silit la plata facturii sau a penalizarilor. Intrebarea mea este cum pot dovedi ca intr-adevar nu am accesat contul, sau ce demersuri pot face pentru a-mi demonstra nevinovatia?
Parcarea nu e imprejmuita decat in spate de un zid de beton (care cred eu ca are mai mult rolul de sustinere a pantei care urmeaza, decat rol de imprejmuire). In rest, se invecineaza in stanga cu un alt lot de 5 sau 6 parcari, iar in deapta este un fel de fundatura. In fata lotului este drumul de acces, care este drum privat, dar care deserveste mai multe blocuri. Sper ca am reusit sa explic destul de coerent pozitionarea terenului, e mai greu de explicat in scris decat prin desen de exemplu.
Va multumesc pentru raspuns. Deocamdata mai sunt doar doi proprietari: constructorul si un vecin (in conditiile in care toate apartamentele din bloc sunt vandute, deci ceilalti vecini nu au optat pt. loc de parcare). Motivul pentru care doresc partajul este urmatorul: fiind zona de blocuri noi, spatiile de parcare sunt destul de limitate si restranse, astfel incat fiecare parcheaza pe locul altuia. In momentul in care ajung seara acasa intreg lotul este ocupat; asadar, daca as avea doar o singura bucata, fara a mai fi cota parte din intregul lot, bucata respectiva ar putea fi dotata cu un dispozitiv anti-parking. Altfel, ca sa-i parafrazez putin pe profesorii dumneavoastra, sunt nevoit sa pun dispozitive anti-parking pe fiecare cincime de milimetru patrat.
Am cumparat recent un apartament care avea inclus in pret si locul de parcare. Lotul de teren aferent parcarii este de 70mp si contine cinci locuri de parcare, In CF scrie ca detin 1/5 din lotul respectiv, iar in dosarul de patrimoniu figureaza ca "loc de parcare nr. 1-cota parte 1/5 din 70 mp". Intrebarea mea este: se poate inscrie in cartea funciara doar terenul meu de 14 mp aferent parcarii, fara a mai fi cota parte din lotul de 70mp? Si daca da, care ar fi procedura de urmat?
Doresc sa cumpar un garaj in Cluj-Napoca, dar din ce am auzit aprox. 50% din garajele din oras sunt pe domeniul public, construite neautorizat si urmeaza a fi demolate in viitorul apropiat. Intrebarea mea este: cum pot afla daca un garaj este construit legal, ce documente trebuie sa detina proprietarul pt. a-mi demonstra legalitatea constructiei?