avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Legalitate garaje
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Legalitate garaje

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un garaj in Cluj-Napoca, dar din ce am auzit aprox. 50% din garajele din oras sunt pe domeniul public, construite neautorizat si urmeaza a fi demolate in viitorul apropiat. Intrebarea mea este: cum pot afla daca un garaj este construit legal, ce documente trebuie sa detina proprietarul pt. a-mi demonstra legalitatea constructiei?
Cel mai recent răspuns: Aurifex , utilizator 16:17, 5 Octombrie 2014
Constructia cu destinatia de garaj trebuie sa aiba autorizatie de construire, proces verbal de receptie finala, vanzatorul sa fie proprietar pe terenul aferent sau sa fie concesionar, si sa fi platit impozitul pe garaj . Ideal e sa fie inscris in cartea funciara. Oricum veti face un act notarial iar notarul nu va face tranzactia daca vanzatorul nu va dovedi actul de proprietate al imobilului.
Va multumesc mult de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa fara intabulare si receptie Anca8181 Anca8181 Buna ziua, Vreau sa cumpar o casa construita in 2009 dar pentru care nu s-a facut receptia si intabularea (numai mansarda la interior nu este finalizata); a ... (vezi toată discuția)
Sa cumpar imobil fara autorizatie de constructie / sau certificat de edificare a constructiei ? dana2017 dana2017 Buna ziua, vreau sa cumpar o casa ridicata in anul 2000 fara autorizatie de constructie si fara p-v de receptie. Proprietarul a reusit de curand sa faca ... (vezi toată discuția)
Legat de vânzarea/donarea unui balcon alipit unui apartament Lili2022 Lili2022 Bună seara! Vă prezint următoarea situație. Cineva din familie a cumpărat un apartament, dar din neatenție, nu s-a inclus în contractul de ... (vezi toată discuția)