avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Obligatie de plata a unui lot adjudecat intr-o ...
Discuție deschisă în Executare silită

Obligatie de plata a unui lot adjudecat intr-o licitatie online la care nu am participat

In trecut, am inregistrat un cont la o casa de licitatii si am participat chiar la doua sau trei licitatii, dupa care mi-am pierdut interesul si nu am mai accesat contul o lunga perioada de timp. Vineri, in schimb am primit prin e-mail o factura proforma pentru un lot adjudecat de mine la o licitatie care a avut loc cu o seara inainte, licitatie la care bineinteles ca eu nu am participat. Regulmentul oricarei licitatii in cadrul acestei case prevede ca o data adjudecat un lot va trebui sa-l si platesc sau sa platesc dublul comisionului de participare (adica 40% din valoarea de adjudecare). Am luat legatura cu reprezentantii casei de licitatii si le-am explicat situatia, insa la verificare dansii au spus ca pe video se vede intr-adevar ca paleta cu numarul aferent contului meu este ridicata (deci licitatia e legitima). Acest fapt este cu neputinta, deoarece eu nici macar nu am accesat site-ul respectivei case cel putin in ultimele trei luni (am verificat istoricul tuturor dispozitivelor din casa pentru a ma asigura de acest fapt) daramite sa fi participat la o licitatie. Singur mea explicatie pentru situatia de fata este fie o eroare in platforma de licitare fie un atac asupra contului meu (putin probabil deoarece nu cred ca un atacator s-ar fi oprit la a licita un singur lot). Totusi in cazul de fata risc sa fiu silit la plata facturii sau a penalizarilor. Intrebarea mea este cum pot dovedi ca intr-adevar nu am accesat contul, sau ce demersuri pot face pentru a-mi demonstra nevinovatia?
Cel mai recent răspuns: Aurifex , utilizator 14:28, 15 Noiembrie 2021
Bună dimineața!
Ar trebui să încercați să se facă o expertiză informatica asupra contului dvs. la acea casa de licitație și, dacă veți reuși să dovediți ce afirmați, să solicitați casei respective sa anuleze licitația respectiva și factura astfel emisă pe numele dvs. in mod eronat! Asta doar in cazul in care cei de la firma respectiva agreează aceasta variantă a soluționării diferendului pe cale amiabila( cu suspendarea plății respectivei facturi emise pe numele dvs. cat timp durează efectuarea expertizei IT)!
In caz negativ, urmează să vă adresați instanței de judecată unde veți cere administrarea acelei expertize și puteți dovedi astfel cele învederate de dvs. !
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
Buna dimineata!
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra! Pentru a solicita expertiza informatica, precum si suspendarea platii facturii, este suficienta o notificare prin e-mail sau trebuie sa folosesc alte proceduri?
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2021
Aurifex, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati așa mai întâi, vedeți cum reacționează!
Daca nu aveți niciun răspuns, faceți o notificare printr-un avocat!
Am inteles. Va multumesc inca o data pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silita popapopas68 popapopas68 Acum o datorie de 150000 euro, credit pentru nevoi personalecu ipoteca si acum zece zile am primit o adresa de la executorul judecatoresc ca a avut loc ... (vezi toată discuția)
Renuntare la singura oferta depusa pentru licitatie online privata ValeriuN ValeriuN Cum pot renunta la oferta depusa in cadrul unei licitatii care a avut loc online? Mentionez ca am fost singurul participant al acestei licitatii, atribuind o ... (vezi toată discuția)
Dreptul creditorului de a adjudeca proprietatea inainte de licitatie mihaipiha mihaipiha Buna ziua..am o intrebare legata de aspectul de mai sus. in esenta poate creditorul sa isi adjudece proprietatea aflata in executare inainte de licitatie ... (vezi toată discuția)