avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită renuntare la singura oferta depusa pentru licitatie ...
Discuție deschisă în Executare silită

renuntare la singura oferta depusa pentru licitatie online privata

Cum pot renunta la oferta depusa in cadrul unei licitatii care a avut loc online? Mentionez ca am fost singurul participant al acestei licitatii, atribuind o oferta in mod eronat in timpul utilizarii telefonului (am participat la licitatia online de pe telefon din contul de utilizator al casei de licitatii) .
Am indicat casei de licitatii ca oferta a fost atribuita eronat contului meu (eroare de sistem sau in cel mai rau caz o simpla atingere a butonului de Licitare fara nici o alta confirmare/notificare din partea aplicatiei), eu primind direct a2-a zi factura proforma pentru produs licitat.
Conform regulament casa licitatie nu ma pot retrage din aceasta oferta decat prin plata unei taxe de ~40%, dar avand in vedere ca produsul nu este conform preferintelor mele (am participat in cadrul licitatiei online pentru un alt produs) si exista posibilitatea de a fi existat o eroare in functionalitate aplicatie consider abuziva aceasta obligatie.
Mai mult decat atat, ca simplu potential client (persoana fizica) fara cunostinte juridice si fara intentia de a trece prin demersuri juridice aferente unei asemenea situatii, pare ireala aceasta desfasurare de forta. Exista o cale de a iesi din aceasta situatie fara achitarea produsului licitat?
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat , Avocat 22:42, 21 Decembrie 2022
Buna seara,

In opinia mea, ar putea fi aplicabilă prevederile din Codul Civil Român referitoare la eroarea (articolul 1207), în măsura în care eroarea a avut loc în momentul încheierii contractului și dacă cealaltă parte (casa de licitații) știa sau trebuia să știe că faptul asupra căruia ați purtat eroarea era esențial pentru încheierea contractului. În acest caz, dacă se poate demonstra că ati fost in eroare în privința obiectului prestației sau a unei calități a acestuia, sau a unei alte împrejurări considerate esențiale pentru încheierea contractului, atunci aveți dreptul să solicitați anularea contractului.

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că casa de licitații poate refuza anularea contractului și poate solicita plata sumei datorate pentru produsul licitat. În acest caz, ar putea fi necesar să apelați la serviciile unui avocat pentru a vă ajuta să obțineti anularea contractului in instanta.

In aceasta situație este recomandat să apelați la serviciile unui avocat pentru a vă ajuta să analizați dacă aveți dreptul de a solicita anularea contractului și pentru a vă asista în demersurile necesare pentru a face valabil acest drept în fața casei de licitații.

Toate cele bune!
Av. Samuel Micula

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie de plata a unui lot adjudecat intr-o licitatie online la care nu am participat Aurifex Aurifex In trecut, am inregistrat un cont la o casa de licitatii si am participat chiar la doua sau trei licitatii, dupa care mi-am pierdut interesul si nu am mai ... (vezi toată discuția)
Achizitie publica - va rog sa-mi raspundeti pentru ca trece termenul de contestare andr_georgi andr_georgi bUNA ZIUA AM DOUA SPETA LA CARE NU PREA STIU CUM AS PUTEA SA MA APAR PENTRU A AVEA CASTIG DE CAUZA INTRUCAT GRESELILE DIN CADRUL OFERTELOR DEPUSE NU SUNT ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am întâmpinat ieri o problema la un bancomat bcr, ... Sergiubanc102030 Sergiubanc102030 Buna ziua, am întâmpinat ieri o problema la un bancomat BCR, am vrut sa-mi depun o suma de bani in cont prin intermediul acestuia, dar aparatul a dat eroare ... (vezi toată discuția)