avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate minval

Activitate minval

Buna ziua, daca in februarie îndeplinesc vârsta de ieșire la pensie, însă nu am minimul de vechime, pot sa beneficiez de pensie ( indemnizație ) socială ? Unde mă adresez?
Buna seara. Va rog, perioada iulie 1991-septembrie 1993, in care salariatul a beneficiat de șomaj conform Legii nr.1 /1991, constituie vechime in munca ? Dorim sa calculăm vechimea totala in munca.
inlocuit pentru a semna documente de legalitate insa fara a i se schimba incadrarea in consilier juridic
Buna ziua, un consilier juridic angajat la o societate poate sa fie inlocuit pe durata efectuarii concediului de odihna de un alt angajat cu o alta functie dar care are si studii juridice?
Buna ziua,
un salariat, agent de paza are programul de lucru 12 ore de zi, 12 ore de noapte, urmate de 2 zile libere.
Acesta beneficiaza de ore suplimentare 100%, spor noapte 25% si spor repaus saptamanal si sarbatori legale de 2%.
Pentru faptul ca a lucrat de ziua copilului 01 iunie si Rusalii 13 iunie in afara de sporul de 2% se mai acorda zile libere?
Multumesc!
Persoana in cauza este barbat, din cate inteleg prevederile art 56 (1) lit "c" referitor 30 zile notificare se refera la salarite/femei. Cel in cauza doreste sa continue activitatea inj baza altui CIM a doua zi dupa incetarea vechiului CIM.
Se poate incheia un alt CIM chiar daca persoana nu a primit decizia de pensionare si mai ales ca are 65 ani si conditiile de vechime intrunite.
Buna ziua, persoana care se pensioneaza de drept in conformitate cu prevederile art.56 (1) lit."c", adica ideplineste conditiile de varsta standard (65 ani) si stagiu de cotizare, doreste sa continue activitatea in baza altui CIM, insa fara intrerupere.
Intrebare: se intocmeste alt CIM imediat, bineinteles cu aprobarea angajatorului, sau dupa emiterea deciziei de pensionare de catre Casa de pensii, pentru a putea cumula pensia cu salariul?
Multumesc!
multumesc!
si i se acorda diurna cred, nu tichete de masa ?
I zi = 12 ore intre 07-19
II zi= 12 ore intre 19-07
2 zile liber