avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate Cozsminescu

Activitate Cozsminescu

Multumesc !!
Doar ca raspunsul primit de la DRPCIV este ca ei nu pot gasi in baza de date faptul ca acel autoturism a fost inmatriculat si ca nu s-au eliberat alte placute dupa ce a fost vandut... si de aceea nu mai pot folosi numerele de inmatriculare .
Acest lucru mi se pare absurd , deoarece nu vad de ce un act vanzare cumparare nu anuleaza toate drepturile pe care le-am avut asupra autoturismului si implicit ma elibereaza de tot ce se intampla cu el dupa ..

Cum credeti ca ar trebuii sa procedez .. ? sa cer o audienta la seful de serviciu ?
Buna ziua ,

O sa fiu cat mai scurt si la obiect posibil,

Tatal meu s-a prezentat la DRPCIV in urma cu 6 ani , pentru a rezerva un Numar de inmatriculare folosit pe masina ce tocmai o vanduse , pentru o viitoare refolosire a acestora , pe un alt autovehicul ..
de la DRPCIV a primit o chitanta cu contravaloare de 30 de lei , ca dovada ca numerele au fost rezervate ...

Actele pe care le detine tatal meu sunt urmatoarele
Contract V-C
Chitanta doveditoare a rezervarii numerelor
Numerele de Inmatriculare .
Certificat Radiere la Fiscal

In prezent , nu poate refolosi numerele rezervate de el pentru ca de la ghiseu i s-a spus ca acestea sunt interzise la inmatriculare, pe motivul ca , pentru a le refolosi, trebuie sa demonstreze ce a facut cumparatorul autovehiculului care a fost vandut in urma cu 6 ani . pe motiv ca asa e legea ...

Acum , va rog sa imi spuneti , ce este de facut sau daca stie cineva ce lege este aceea care te obliga sa demonstrezi ce a facut cumparatorul autovehicolului ..

Multumesc mult !!!

Buna Ziua

Revin cu o intrebare/curiozitate.

Se da urmatoarea Sentinta.
Solutia pe scurt: Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva sentinţei penale nr. 4923 din data de 23 octombrie 2013, pronunţată de Judecătoria Piteşti, în dosarul nr. 13470/280/2012, intimat – inculpat fiind Sava Dan – Costel. Casează în parte sentinţa penală. Rejudecând, majorează termenul de încercare de la 6 ani la 8 ani. În baza art. 86/3 alin.3 lit.e) Cod penal, pe durata termenului de încercare interzice inculpatului dreptul de a mai conduce autovehicule. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale.
Document: Hotarâre *******21/2014 07.01.2014*******

Revenim in prezent , 2018 , 4 Ani mai tarziu ,
Eu-Inculpatul , am respectat intocmai programul de supraveghere.
Am fost angajat pe toata perioada suspendarii, am primit avansari , functii importante la locul de munca.
Absolut nici o abatere de la Programul de supraveghere ..

Au fost 8 ani termen de incercare.
Intrebarea este .
1. Daca au trecut 4 ani de la Hotarare, si m-am mai judecat inca 2, iar fapta ar fii implinit 8 ani saptamana aceasta, Nu se poate considera si aceasta perioada , de dinainte de Hotarare ?

2. Cum pot scurta termenul de incercare .

Multumesc mult , sper ca nu v-am plictisit .


Toate cele Bune !!!
Răspuns la discuția Contestatie la Executare
patrascu razvan a scris:

Aveti 8 ani termen de incercare, nu aveati cum sa fiti condamnat la 8 ani daca s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pedeapsa poate fi pana in 4 ani maxim.



Well , Check this out , se pare ca au reusit sa faca treaba asta

solutia pe scurt: Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva sentinţei penale nr. 4923 din data de 23 octombrie 2013, pronunţată de Judecătoria Piteşti, în dosarul nr. 13470/280/2012, intimat – inculpat fiind Sava Dan – Costel. Casează în parte sentinţa penală. Rejudecând, majorează termenul de încercare de la 6 ani la 8 ani. În baza art. 86/3 alin.3 lit.e) Cod penal, pe durata termenului de încercare interzice inculpatului dreptul de a mai conduce autovehicule. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, inclusiv onorariul avocatului din oficiu în sumă de 200 lei, care se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 07 ianuarie 2014, la Curtea de Apel Piteşti - secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.
Buna ziua,

Presupun ca acest forum este citit , si monitorizat si de catre avocati , care chiar presteaza meseria Foarte bine . .

Ma intereseaza foarte mult , cum , ce , cu cine , as putea face o contestatie la executare

In principiu eu locuiesc in bucuresti , am avut procesul si m-am judecat la pitesti , pentru un accident rutier ,sentinta fiind Omor din culpa , si parasirea locului accidentulu pentru care am primit o pedeapsa de 8 (opt) ani cu suspendare . . . fara dreptul de a conduce pe aceasta perioada . . .

In prezent lucrez la o Agentie de Recrutari , iar pana de curand lipsa permisului nu a fost o problema , dar de curand fiind promovat , permisul de conducere este o necesitate MAJORA , pe care angajatorul meu nu o poate trece cu vederea foarte mult timp , si mi-a cam dat un ultimatum prietenesc . "poate reusesti sa faci rost de un permis pana in februarie , daca vrei sa ramai pe postul asta si sa avansezi iti trebuie un permis "

Ofiterul de la serviciul de probatiune mi-a explicat ca daca pot demonstra ca munca mea , din care traiesc eu si familia mea este posibila doar prin detinerea unui permis de conducere, Cu o contestatie la executare as avea posibilitatea returnarii dreptului de a conduce , sau macar dreptului de a aplica la un nou permis de conducere. . .

Astept pareri de la avocati , si chiar si cateva "carti de vizita" in cutiuta postala daca se poate ??

Daca considerati posibil si deloc riscanta aceasta treaba, va rog sa imi raspundeti si cu sfaturi si cu idei , si in principiu dupa cum am zis si cu "cartea de vizita" in privat , avand in vedere ca in ianuarie vreau sa fac treaba asta daca se merita
Răspuns la discuția Accident Rutier
Nimeni inca?? Chiar am nevoie de ajutor
Discuție Accident Rutier
Buna ziua , Ma numesc Dan recent am descoperit acest forum , si m-am gandit ca poate nu ar strica sa primesc sfaturi sau ideii de la persoane mult mai competente cum ar fii utilizatorii acestui forum.

Imi cer scuze , sunt putin plictisitor dar asta sunt si aici ma termin,

Acum un an am fost condamnat la 8 ani cu suspendare in urma unui accident rutier soldat cu victima ,

Bineinteles ca a fost Omor din culpa , Parasirea locului accidentului, as putea adauga 1000 de comentarii si as putea sa ma apar intr-o mie de feluri dar nu am sa o fac , si am rugamintea sa nu veniti cu comentarii rautacioase.

Avand in vedere ca am fost condamnat la 8 ani cu suspendare si de asemenea mi-a fost interzis dreptul de a conduce , pe aceasta perioada . Recent am auzit , sincer nu sunt in masura sa trag concluzii , dar vreau doar sa stiu daca ma incadrez sau nu in noua legislatie , adica aceasta (SPER!!!)


Legea 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal:

Art. 3. (1) Dispoziţiile art. 4 din Codul penal privind legea penală de dezincriminare sunt aplicabile şi în situaţiile în care o faptă determinată, comisă sub imperiul legii vechi, nu mai constituie infracţiune potrivit legii noi datorită modificării elementelor constitutive ale infracţiunii, inclusiv a formei de vinovăţie, cerută de legea nouă pentru existenţa infracţiunii. (2) Dispoziţiile art. 4 din Codul penal nu se aplică în situaţia în care fapta este incriminată de legea nouă sau de o altă lege în vigoare, chiar sub o altă denumire.

Art. 8. Dispoziţiile art. 4 se aplică în mod corespunzător şi pedepselor aplicate prin hotărâri care au rămas definitive anterior intrării în vigoare a prezentei legi, pentru fapte incriminate de actele normative prevăzute în titlul II.

Corespondența cu vechiul Cod Penal (1969): art. 12: „Retroactivitatea legii penale. (1) Legea penală nu se aplică faptelor săvârşite sub legea veche, dacă nu mai sunt prevăzute de legea nouă. în acest caz executarea pedepselor, a măsurilor de siguranţă şi a măsurilor educative, pronunţate în baza legii vechi, precum şi toate consecinţele penale ale hotărârilor judecătoreşti privitoare la aceste fapte, încetează prin intrarea în vigoare a legii noi. (2) Legea care prevede măsuri de siguranţă sau măsuri educative se aplică şi infracţiunilor care nu au fost definitiv judecate până la data intrării în vigoare a legii noi”.
Răspunde


V-as fii foarte recunoscator daca mi-ati da niste raspunsuri sau sfaturi ce si cum sa fac . . . . .

Multumesc anticipat