avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Activitate Anaacs

Activitate Anaacs

Răspuns la discuția Posibilitate anulare contract
Contractul nu a fost facut la notar, sunt contracte tip. pentru persoane fizice. Mai concret el a scos Certificat de atestare fiscala pentru persoane fizice privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local in care precizeaza ca a fost scos cu scopul vanzarii automobilului catre "cumparator". el este valabil in luna in curs.
Daca acest certificat expira si nu mai este valabil, se poate scoate alt certificat in baza altui contract?
Răspuns la discuția Posibilitate anulare contract
Mai mult ca sigur nu asta ai fi problema, vreau sa stiu daca este sau nu legal si cum mai exact se face.El a scos masina de la fiscal, am dovada pe numele meu...
Buna ziua
Se poate anula un contract de vanzare-cumparare a unui autoturism sh?
Din graba am facut contractul pe numele meu( cumparatorul) si nu pe numele celui pe care urma sa se faca inmatricularea.De la semnarea contractului nu am facut nici un demers pentru inmatriculare, mai am timp aprox 2 sapt. Doresc sa stiu daca se poate anula contractul ca apoi sa "refac" contractul in mod corect.
Multumesc anticipat pentru orice raspuns
Am nevoie de ajutor in cazul unei probleme des intalnite in cadrul unui service auto. in cazul dosarului de dauna se intocmeste o factura(conform unui deviz) pe numele proprietarului masinii, suma ce trebuie recuperata de la societatea de asigurare. In multe cazuri societatea nu plateste in intregime suma din diverse motive. Acea diferenta nu o mai pot recupera.
Intrebarea mea este, ce fac cu acea diferenta? Fac factura de minus pentru diferenta respectiva? si care este termenul limita? Mai exact pentru dosare incasate acum (de ex 5-6 luni)mai pot face acest lucru?
Răspuns la discuția Stornare facturi neinregistrate
Multumesc pentru raspuns
Acum intrebarea mea este urmatoare:
Daca eu emit o factura de minus pe valoarea nedeclarata, clientul va scade din soldul inregistrat de el, nu cel "real" pe cand eu scad din soldul inregistrat corect. Chiar daca apoi se emite o alta factura pe acea valoare, valoare neinregistrata de client, soldurile tot nu vor fi egale, sau gresesc eu. De asemenea, fiind vorba de vanzarea unor bunuri, ce au un cod unic, la factura de vanzare, ce pot trece? practiv bunuri ce nu se afla in gestiunea noastra?
O zi buna
Buna ziua
Se da urmatoarea situatie:
Un client nu a inregistrat o serie de 3-4 facturi din luna iulie, de vanzare a unor piese. Ulterior clientul a descoperit greseala dar nu doreste sa se afle mai departe. Noi(ca si furnizori) avem facturile si dorim recuperarea sumei respective.
Ce doreste clientul: sa emit o factura de minus pt suma respectiva dupa care sa fac alta factura pe suma datorata....adica facturile din luna iulie sa fie anulate, ulterior sa se emita o alta factura. Intrebarea mea: este ok dpdv contabil? nu bate la ochi? nu este vorba de o suma mica? ce alta solutie poate exista?