avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Posibilitate anulare contract
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Posibilitate anulare contract

Buna ziua
Se poate anula un contract de vanzare-cumparare a unui autoturism sh?
Din graba am facut contractul pe numele meu( cumparatorul) si nu pe numele celui pe care urma sa se faca inmatricularea.De la semnarea contractului nu am facut nici un demers pentru inmatriculare, mai am timp aprox 2 sapt. Doresc sa stiu daca se poate anula contractul ca apoi sa "refac" contractul in mod corect.
Multumesc anticipat pentru orice raspuns
Cel mai recent răspuns: Anaacs , utilizator 22:34, 14 Mai 2015
Discutati cu vanzatorul poate este deacor cu rescrierea contractului pe alt nume.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Mai mult ca sigur nu asta ai fi problema, vreau sa stiu daca este sau nu legal si cum mai exact se face.El a scos masina de la fiscal, am dovada pe numele meu...
Ca sa anulati contractul va trebuie motive de anulare conform legii.
Nu se vede nimic care sa duca la anularea contractului.
Contractul nu a fost facut la notar, sunt contracte tip. pentru persoane fizice. Mai concret el a scos Certificat de atestare fiscala pentru persoane fizice privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local in care precizeaza ca a fost scos cu scopul vanzarii automobilului catre "cumparator". el este valabil in luna in curs.
Daca acest certificat expira si nu mai este valabil, se poate scoate alt certificat in baza altui contract?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fiscal alexz0ne alexz0ne Buna ziua, Acum 8 luni de zile am vandut un autoturism catre o alta persoana .Acel autoturism a apartinut altei persoane si eu am efectuat doar revanzarea. ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare/cumparare viochi viochi Buna ziua! Am semnat un contract de v/c pentru un auto sh de la o persoana fizica, dar deoarece nu avea certificatul fiscal nu i-am achitat suma convenita ... (vezi toată discuția)
Certificatul fiscal nu corespunde (ca data) cu contractul de v-c auto lct_adi lct_adi Buna ziua. In luna Septembrie/2012 am cumparat un autoturism din Germania pentru care am scos primele numere provizorii (rosii) .La sfarsitul aceleiasi luni ... (vezi toată discuția)