avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate cristinagy

Activitate cristinagy

buna .as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a cumpara o casa pe numele baiatului meu care este minor.noi parinti ce drept avem atunci asupra imobilului
Răspuns la discuția ce se poate face in cazul acesta
marius33 a scris:

Daca in antecontractul incheiat sub semnatura privata nu s-a stabilit data cand urasa fie efectuata urmatoarea plata ,se poate incerca o actiune in instanta pentru stabilirea sumei corecte si actualizata ,pentru ca au trecut ceva ani de la intelegere.
Antecontractul incheiat sub semnatura privata pentru a avea putere in instanta trebuia investit,in antet, cu formula ,,Bun si aprobat",pentru a avea putere de lege.

[/q nu .nu este specificat data.si antetu unde trebuie facut si cum se procedeaza
parinti mei au cumparat sa zicem asa o casa de la un unchi de al meu si nu au facut decat o simpla declaratie cum ca iau dat o suma si urmeaza sai mai dea diferenta si atunci se va trece casa pe nume.de fata au fost 2 martori si au primit contractul de la casa de la unchiul meu.declaratia nu este facuta la notar ci doar de mana cu martori.au trecut cam 10-12 ani si ai mei nu au avut sai dea diferenta si acum ca vrem noi copii sai dam ca sa se rezolve situatia,dar el vrea mai mult acum decat trebuia.atunci erau marcile si trebuia chirca 2000 de marci si el vrea acum 4000 euro.se poate face ceva in instanta sau cum putem rezolva situatia ca cu el nu oscoatem acum la capat.

Răspuns la discuția Donatie de casa
va multumesc.deci fratii nu mostenesc nimic numai ea1/8 dc cere asta in termen de 3 ani de la deces
da.pt ca este o persoana foarte dificila si cam cu putina scoala
casa a fost cumparata de el cand nu era casatorit
Discuție Donatie de casa
unchiul meu vrea sa mi faca donatie o casa.el nu are copii ,parinti sunt decedati si a fost insurat sau poate mai este dar numai pe acte deoarece sa despartit de nevasta si nu stiu dc a facut actele de divort pt ca nui prea place sa umble pt acte si este si mai dificil din fire.el mai are doar 2 fratii in rest rude de gradu unu nu.Se poate ataca de cineva donatia.eu as dori ca dupa donatie in termen scurt sa o vand.CE ma sfatuiti sa fac?
deci daca mai este insurat ea poate ataca donatia
va multumesc
Buna.unchiul meu vrea sa mi doneze casa lui.el nu are copii si a fost insurat sau mai este pe acte probabil ca de despartit sau despartit dar nu stiu dc a facut si actele de divort.fosta nevasta avea si 2 copii.aceasta casa a cumparato inainte sa se insoare cu aceea femeie.parintii lui sunt morti,copii am spus nu are,doar 2 fratii mai are.el vrea sa mi doneze casa fara vreo pretentie sau cauza.se poate ataca donatia daca mai este casatorit sau de fratii.este sigura donatia sau trebuie contract de vanzare cumparare.astept raspunsuri cat mai curand.