avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia sau contract de vanzare- cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia sau contract de vanzare- cumparare?

Buna.unchiul meu vrea sa mi doneze casa lui.el nu are copii si a fost insurat sau mai este pe acte probabil ca de despartit sau despartit dar nu stiu dc a facut si actele de divort.fosta nevasta avea si 2 copii.aceasta casa a cumparato inainte sa se insoare cu aceea femeie.parintii lui sunt morti,copii am spus nu are,doar 2 fratii mai are.el vrea sa mi doneze casa fara vreo pretentie sau cauza.se poate ataca donatia daca mai este casatorit sau de fratii.este sigura donatia sau trebuie contract de vanzare cumparare.astept raspunsuri cat mai curand.
Cel mai recent răspuns: cristinagy , utilizator 19:39, 21 Octombrie 2014
Donatia este, in principiu, irevocabila. Daca nu sunt copii, nu ar trebui sa fie nici o problema.
Din cate spuneti, bunul este obtinut inainte de casatorie, deci avem de-a face cu un bun propriu, care nu este supus partajului. Cel putin, asta spuneti dvs.!

Actul de donatie se face obligatoriu, la notar. E bine sa consultati unul, impreuna cu unchiul, pentru a primi toate lamuririle necesare si pentru ca notarul sa verifice si situatia juridica a imobilului .
va multumesc
Nu este supus p[artajului, dar este supus mostenirii, iar sotul supravietuitor e rezervatar! Deci ar trebui intai stabilit daca e insurat sau nu.
deci daca mai este insurat ea poate ataca donatia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie de casa cristinagy cristinagy unchiul meu vrea sa mi faca donatie o casa.el nu are copii ,parinti sunt decedati si a fost insurat sau poate mai este dar numai pe acte deoarece sa despartit ... (vezi toată discuția)
Donatie ileana-carmen ileana-carmen Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: Tatal meu este casatorit a doua oara si nu are copii din aceasta casatorie. Din prima, casatorie, ... (vezi toată discuția)
Contestarea donatie de catre fii mostenitori luiza_luana luiza_luana Buna ziua! Ma puteti lamuri in aceasta problema: Tatal meu a donat casa lui unei nepoate a ultimei sotii. Sotia este moarta. Tatal meu are 2 copii, eu si sora ... (vezi toată discuția)